Cumhurbaşkanı Erdoğan 14. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan 14. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne katılacak

Ekonomik İşbirliği Teşkilatının 14'üncü zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bugün çevrim içi gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından konu ile ilgili yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın 14'üncü Zirvesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın riyasetinde 4 Mart 2021 tarihinde çevrimiçi ortamda gerçekleştirilecektir.

Zirveye üye ülkelerin Devlet / Hükümet Başkanları, gözlemci ülke sıfatıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Türk Konseyi ile Enerji Şartı'nın Genel Sekreterleri iştirak edecektir.

'Kovid-19 Sonrası Dönemde Bölgesel Ekonomik İşbirliği' temasıyla düzenlenecek Zirve'de, küresel üretim merkezleri arasında köprü görevi gören, tedarik zincirlerinin kavşak noktalarından birinde bulunan coğrafyamızdaki en köklü ekonomik işbirliği kuruluşlarından olan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın etkinliğinin artırılmasına dair görüş alışverişinde bulunulacaktır.

Salgınla mücadelede ve salgın sonrası dönemde Teşkilat bünyesinde atılabilecek adımların eşgüdümü ile ileriye yönelik ekonomik işbirliği mekanizmalarının güçlendirilmesi konularının da Zirve sırasında ele alınması öngörülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler