Cumhurbaşkanı Erdoğan: Açık ara önde bulunuyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Açık ara önde bulunuyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TBMM üyeliği seçimleri, mevcut tabloyla bile Cumhur İttifakı'nın çoğunluğu kazanmasıyla neticelenmiştir. Henüz kesin sonuçlar belli olmamakla beraber açık ara önde bulunuyoruz." dedi.

İstanbul'dan Ankara'ya geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde balkon konuşması yaptı.

Erdoğan, "Ülkemiz 14 Mayıs seçimleriyle bir demokrasi şölenini daha alnının akıyla tamamlamıştır. Henüz kesin sonuçlar belli olmamakla beraber açık ara önde bulunuyoruz. Kazanan, seçim tablolarının göstereceği rakamların ötesinde tartışmasız bir şekilde ülkemiz, milletimiz olmuştur. Dünyada benzeri yok, tarihimizin en yüksek katılımlı seçimlerinden birini yaşadık." dedi.

Hem yurt için oyların, gayrı resmi sonuçlarını belli olmasının hem yurt dışı oylarının sayımının biraz daha zaman alacağını söyleyen Erdoğan, "Seçimde tercihin bizden, AK Parti'den Cumhur İttifakı'ndan yana kullanan kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Kazanan seçim rakamlarının ötesinde ülkemiz olmuştur. Milletimiz olmuştur. Türkiye milli iradenin üstünlüğüne olan bağlılığı ile, dünyanın önde gelen demokrasileri arasında yer aldığını bir kez daha ispatlamıştır. Bu gerçeği seçimlere katılım rekoruyla gösterdik. Tarihimizin en yüksek katılımlı seçimlerinden birini yaşadık. Kayda değer hiçbir üzüntü verici hadise yaşanmadan bu seçimi tamamlandık. Kimsenin bu güzel tabloyu kendi kısır siyasi hesapları için bozmaya hakkı yoktur. Biz siyasi hayatımız boyunca milli iradenin kararına saygı duyduk. Bu seçimde de saygı duyuyoruz. Bundan sonraki seçimlerde de saygı duyacağız. Cumhur İttifakı işini biliyor. Gereğini yaptınız. Herkesten aynı demokratik olgunluğu bekliyoruz. Herkes milletimize sözünü söylemiş, milletimiz de bugün kararını vermiştir. Artık buna yeni yeni kılıflar uydurmanın bir anlamı yok. Milletimizin kararının ne olduğunu resmi sonuçlar açıklandığında hep beraber göreceğiz. Sonuç ne olursa olsun bugünkü seçimlerde Cumhurbaşkanlığı tercihini bizden yana yapan 27 milyona yakın vatandaşıma şükranlarımı sunuyorum. Bu demokrasi şölenine katılan 56 milyon vatandaşımızın her birine teşekkür ediyorum." dedi.

İkinci tur mesajı

Erdoğan, "En yakın rakibimize 2 milyon 600 bin civarında fark attık. Kesin sonuçların çıkması ile bu rakamın çok daha yükseleceğine inanıyorum. Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turda bitip bitmediğini henüz bilmiyoruz. Şayet milletimiz tercihini seçimin 2. turda kalmasından yana yapmaya karar verdiyse, başımızın üstünde yeri vardır. Biz yüzde 50'nin üstünde bir oy ile bu turu bitireceğimize inanıyoruz. Yurt dışı oylar tamamen gelmiş değil. Tüm kardeşlerimden işlemler bitene kadar teyakkuz halinde olmaya devam etmelerini istiyorum. En küçük bir rehavete izin vermeden süreci takip edeceğiz . TBMM üyeliği seçimleri, mevcut tabloyla bile Cumhur İttifakı'nın çoğunluğu kazanmasıyla neticelenmiştir." diye ekledi.

"Dikkat edin biz teröristlerle kol kola girdik mi? Biz Diyarbakır'daki Kürt kardeşlerimizin ölümüne neden olan Selo ile birlikte olmadık. Biz Kandil'den talimat alanlarla birlikte olmadık. Biz talimatı sadece rabbimizden ve milletimizden alırız." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Hep birlikte Türkiye olacağız dedik, gönül köprüleri kurduğumuz tüm kardeşlerimizle büyük ve güçlü Türkiye olduk. Seçim sonuçlarının kesin sonuçlanmamış olması, milletimizin tercihinin açık ara biz olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor.

14 Mayıs seçimleri siyasi tarihimizde ayrı bir öneme sahip olmuştur. Bu seçimi yaşayanlar, çocuklarına, torunlarına Türkiye'nin nasıl bir siyasi iklimden geçerek Türkiye Yüzyılı'na ulaştığını anlatacak. Milli iradenin gücünün nasıl bir destan yazdığını anlatacak. Bu destanı hep birlikte yazıyoruz. Yarın sabahtan itibaren Türkiye Yüzyılı için, gençlerimizin umutlarını en yükseğe çıkarmak için çalışmaya başlıyoruz. Hiçbir oyuna gelmeden sadece ve sadece milletimizin gönlünü kazanmak için çalışacak, koşturacağız. Unutmayın Türkiye Yüzyılı'nın yükselişinin önüne kimse geçemeyecektir. 14 Mayıs demokrasi şöleninin herkese hayırlı olmasını diliyorum." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler