Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bizim açımızdan İdlib meselesi en az Afrin kadar önemlidir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bizim açımızdan İdlib meselesi en az Afrin kadar önemlidir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’in Bergama ilçesini ziyaret ederek halka hitaben bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bundan 20-30 yıl, 40 yıl önce nasıl bir Türkiye vardı, şimdi nasıl bir Türkiye var, bunları görüyorsunuz. Yani el etek öpen değil, batılı liderler karşısında el pençe divan duran değil, masaya oturup onlarla beraber ülkelerimizin menfaatini konuşan bir lideriniz var. Sözü dinlenen, pasaportu itibar gören, her adımı dikkatle takip edilen bir ülke konumuna geldik.” değerlendirmesinde bulundu.

Savuma sanayiindeki başarıları aktararak savunma sanayiinde yerlilik oranını yüzde 20'den, yüzde 70'lerin üstüne çıkardıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğer içeride bugün teröristler kaçacak delik arıyorlarsa bundan. Eğer bu imkânlarımız olmasaydı bunu başaramazdık. Şimdi ne oldu? Şimdi yerli olarak, millî olarak güçlüyüz, daha sağlamız ve her geçen gün daha ileri gidiyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayiinde yılda 3-4 milyar dolar ihracat yaptığına, bugün dünyanın en büyük savunma şirketleri içerisinde beş Türkiye firmasının bulunduğuna dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim açımızdan İdlib meselesi en az Afrin kadar, Barış Pınarı Harekâtı bölgesi kadar önemlidir. Bu konudaki kararlılığımızı dün akşam Sayın Putin'e de açıkça ifade ettim. Dün öğlen Sayın Merkel'e, Sayın Macron'a da ifade ettim. Bundan sonraki süreçte 5 Mart'ta tekrar bir araya geleceğiz, tekrar bu konuları konuşacağız. İnşallah bu meselede de ülkemizin ve Suriyeli kardeşlerimizin çıkarlarına en uygun neticeyi elde edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.