Cumhurbaşkanı Erdoğan BM 76. Genel Kuruluna hitap etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM 76. Genel Kuruluna hitap etti

BM Genel Kuruluna hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aşı milliyetçiliğinin sürdürülüyor olması, insanlık adına yüz kızartıcı olduğunu söyledi.

New York’ta düzenlene Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Salgının olumsuz etkilerinin hala devam ettiğini görüyoruz. Burada vereceğimiz dayanmış ve iş birliği mesajlarının salgınla mücadeleyi desteklemenin yanı sıra milyarlarca insanın umutlarını artıracağına inanıyorum. Milyonlarca insanın hayatını kaybettiği on milyonlarca insanın virüsün pençesinde kıvrandığı dönemde aşı milliyetçiliğinin hala sürdürülüyor olması insanlık adına yüz kızartıcıdır. Tüm ülkeler bu salgından kurtulmadan herhangi bir ülkenin tek başına güvenle hayatını sürdürmesi mümkün değildir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yerli aşımız TURKOVAC’ı yakın zamanda milletimizle birlikte tüm insanlığın istifadesine sunacağımızı ifade etmek istiyorum. 'Ben yaptım oldu' bu mantıkla hareket edildiğinde bunun faturasını sadece belli başlı ülkeler değil tüm insanlık ödemektedir. Afganistan halkı 40 seneden fazladır süren istikrarsızlık ve çatışmaların sonucuyla baş başa bırakılmıştır. Afganistan'ın uluslararası camianın yardımına ihtiyacı bulunuyor. Afgan halkının huzura kavuşmasını temenni ediyoruz. Türkiye olarak bu zor günlerinde Afgan halkına kardeşlik görevimizi yerine getirmeyi sürdüreceğiz." dedi.

"Filistin halkına yönelik zulüm sürdükçe Ortadoğu'nun kalıcı barış ve istikrara kavuşması mümkün değildir." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunun için işgal, ilhak politikalarına mutlaka ve derhal son verilmelidir. Kudüs'ün BM kararına dayanan uluslararası statüsüne, Filistin halkının haklarına yönelik ihlallere karşı durmayı sürdüreceğiz. İki devletli çözüm vizyonu yeniden canlandırılmalıdır. 1967 temelinde başkenti Kudüs olan bağımsız ve coğrafi bütünlüğe sahip bir Filistin devletinin kurulması öncelikli hedeflerimiz arasında yerini koruyor. Azerbaycan meşru müdafaa hakkını kullanarak öz topraklarındaki işgali sona erdirmiştir. Bu gelişme bölgede kalıcı barış adına yeni fırsat pencerelerine imkan sağlamıştır. İlhakını tanımadığımız Kırım dahil Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün korunmasına önem veriyoruz. Çin'in toprak bütünlüğü perspektifinde Uygur Türklerinin temel haklarının korunması konusunda daha çok çaba gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bangladeş ve Myanmar'daki kamplarda yaşayan Rohingya Müslümanlarının anavatanlarına geri dönüşlerinin sağlanmasına da destek veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler