Cumhurbaşkanı Erdoğan depremde hayatını kaybedenlerin cenaze namazına katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan depremde hayatını kaybedenlerin cenaze namazına katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elâzığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremde, enkaz altında kalarak hayatını kaybeden anne ile oğlunun cenazesine katıldı.

Enkaz altında kalarak can veren Ayşe Civelek ile 9 yaşındaki oğlu Muhammet Salih Civelek'in cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.

Cenaze namazı sonrası konuşan Erdoğan, "Bu tür afetler bizler içim imtihan. Biz hakkında surenin de bulunduğu bu deprem olayları hakkında teslimiyetin en güzelini verdik, veriyoruz. Şimdi de böyle bir imtihanla karşı karşıyayız. Bunu kıyametin tefsiri olarak bilenlerdeniz. Bunu böylece yaşadık. Bu kardeşlerimiz inanıyorum ki Rabbimin cennet müjdesine kavuşanlardan. Biz devlet olarak, millet olarak elimizden geleni sonuna kadar yapacağız. Enkazlardaki çalışmalarımız devam edecek. Enkazları kaldırarak bir diğer taraftan da yıkımların yerine de süratle TOKİ adına adımlarımızı atıp kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız. Dedikodulara kulak asmayın, olumsuz menfi propagandalara kulak asmayın." dedi.

Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut katıldı.

İLKHA


Cumhurbaşkanı Erdoğan depremde hayatını kaybedenlerin cenaze namazına katıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.