Cumhurbaşkanı Erdoğan dindar gençlik vurgusunu yineledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan dindar gençlik vurgusunu yineledi

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişte olduğu gibi bugün de "dindar gençlik" istediğini belirterek böyle bir neslin yetiştirilmesi durumunda sokaklarda alkoliklerin, tinercilerin görülmeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 70. Yıl Kutlama Töreni’nde bir konuşma yaptı.

Gelişmenin, kalkınmanın, çağı yakalamanın yolunun geçmişle irtibatı kesmekten değil, ondan güç alarak geleceğe bakmaktan geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, yeniden İslam coğrafyasının umudu hâline gelmişse, bunda hep birlikte verdiğimiz mücadelenin çok büyük katkısı vardır. Elbette her dönemin kendine münhasır zorlukları, sıkıntıları, ihtiyaçları olacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam’ı, kendimizden başlayarak önce ülkemizi, sonra dünyayı kucaklayan bir rehber hâline getirme mücadelemiz, hepimiz için ilanihaye sürecek bir mükellefiyettir. Yüce ve pak dinimiz İslam’ı; terörle, cehaletle, sefaletle, bağnazlıkla, geri kalmışlıkla eşdeğer hâle getirme projesini ancak bu şekilde başarısızlığa uğratabiliriz." dedi.

Konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam barış dinidir, Müslüman da barış için çalışan kişidir. İslam’ı, bu hâliyle hayatımızın merkezine yerleştirmeden, hiçbir meselemizi çözemeyiz, insanlığa arzu ettiğimiz hizmetleri sunamayız." açıklamasında bulundu.

"Müslüman ne sapkın bir davanın peşinden gidebilir ne de masum kanı dökebilir"

"Bugünümüz ve geleceğimiz için üstesinden gelmemiz gereken en büyük sıkıntı, Müslümanların arasına sokulan iki büyük fitneyi ortadan kaldırmaktır" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birinci fitne, mezhep mensubiyetinin, kimi yerlerde ve kimi zihinlerde âdeta başlı başına bir din hâline getirilmiş olmasıdır. Bizim tek dinimiz İslam’dır, diğer her şey ondan sonra gelir. Dinimizi pratikte yaşama konusunda bize yol gösteren mezheplerin günümüzde böylesine farklı bir yere oturtulmasının kesinlikle farklı niyetlere hizmet ettiğine inanıyorum. Ameldeki farklılıkları itikadın önüne geçiren bir zihniyetin, bizim dinimize ait olması mümkün değildir. Sayıları 2 milyara yaklaşan İslam Ümmet’ini hem parçalara bölen hem de birbirine düşman eden mezhep taassubunu, bir an önce çözüme kavuşturmamız gerekiyor." diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üstesinden gelmemiz gereken bir diğer fitne, terör meselesidir. Terörist, kendi sapkın davası için gözünü kırpmadan masumların kanını döken kişidir. Bu bakımdan, Müslümandan terörist olmaz. Çünkü Müslüman ne sapkın bir davanın peşinden gidebilir ne de masum kanı dökebilir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müslümanlar arasına örülen mezhep taassubu ve terör duvarlarını yıkmadan hiçbirimizin huzurla geçireceği inanın tek bir anı bile olmayacaktır. Bu konuda öncülük görevi, siz âlimlerimize, ilahiyatçılarımıza düşüyor. Siz yolu açacaksınız ki Müslümanlar arkanızdan ilerlesin. Çağımızın en büyük cihadı işte budur." dedi.

"Yine dindar gençlik diyorum"

Geçmişte "dindar bir gençlik" dediğini hatırlatan ve bazı kesimler tarafından hedef alındığına işaret eden Erdoğan, "Bir zamanlar, 'Dindar bir nesil' dedim bana imam hatipliler bile saldırdı. Geçmişinde imam hatip var, 'Nereden çıktı bu iş, nereden çıktı bu tespit' gibi sözde köşe yazarı dahi bana saldırdı. Üstelik de imam hatip mezunu. 'Dindar bir gençlik istiyoruz, dindar bir nesil yetiştireceğiz' dediğim için. Bugün yine aynısını söylüyorum, inşallah dindar bir gençlik, dindar bir nesil sizin ellerinizde yetişecek. Bunu başardığımız takdirde, çarşıda, sokakta, pazarda o zaman tinercisini, hırsızını, Allah'ın izniyle o zaman görmeyiz veya minimize ederiz. Alkolikleri görmeyiz, niye? Çünkü dindar gençlik bilecek ki alkol haramdır. Dolayısıyla o yola tevessül etmeyecek. Bu konularda atılacak adımlarla dindar neslin olduğu bir ülkede, inanıyorum ki tüm manevi değerler bir anda yüksek bir sıçrama yapacak ve birbirini menfaat, makam, mevki için değil Allah için seven bir millet ortaya çıkacaktır. İşte bunu siz sağlayacaksınız bu adımları atma noktasında yeni bir sürecin içinde olmamız gerekiyor, aksi takdirde yıllara yazık oldu deriz." diye konuştu.

Erdoğan, "Bağdadi kendini tünelde imha etti. Biz de hanımını yakaladık ama yaygara yapmadık, ilk defa şimdi bugün açıklıyorum. Aynı şekilde kız kardeşini, eniştesini, onları üstelik Suriye tarafında yakaladık. Biz bu noktada çalışmalarımızı en güçlü şeklide sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler