Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emeğin karşılığını almanın önemli olduğunun farkındayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emeğin karşılığını almanın önemli olduğunun farkındayız

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çalışmak kadar emeğinin karşılığını hakkıyla almanın ne kadar önemli olduğunun da gayet iyi farkındayız. Tabii sonuçta imkân-mümkün arasında bir denge kurmak mecburiyetinde kalıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (TÜRK-İŞ) bağlı farklı sektörlerde çalışan işçilerle, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir araya geldi.

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, farklı sektörlerde alınlarının teriyle ekmeklerini kazanan işçilerle, gazi mekânda, milletin evinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu belirterek, buluşmaya vesile olan TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e teşekkür etti.

"Hayata İETT’de işçi olarak başlamış, daha sonra kendi işini kurmuş, siyasetin her kademesinde bulunmuş, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı makamlarına gelmiş bir kardeşinizim" sözleriyle konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeğiyle, alın teriyle, beden gücüyle çalışmanın hem yorgunluğunu, hem de bu şekilde evine helal rızık götürmenin verdiği manevi hazzı çok iyi biliyoruz." ifadesini kullandı.

"Çalışanların haklarının teslimi için gayret gösterdik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Çalışmak kadar emeğinin karşılığını hakkıyla almanın ne kadar önemli olduğunun da gayet iyi farkındayız. Belediye Başkanlığı dönemimden itibaren sorumluluğunu üstlendiğimiz her yerde ve her makamda, çalışanların haklarının teslimi için gayret gösterdik. Gerektiğinde bütçe imkânlarını zorlama, gerektiğinde başka kalemlerden fedakârlık yapma pahasına, tercihimizi hep çalışanların emeklerinin karşılığını verme istikametinde kullandık."

"İmkân-mümkün arasında bir denge kurmak mecburiyetinde kalıyoruz"

"Tabii sonuçta imkân-mümkün arasında bir denge kurmak mecburiyetinde kalıyoruz" açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bununla birlikte ülkemizin potansiyeline, milletimizin çalışkanlığına ve üretkenliğine güvenerek, çıtayı sürekli daha yükseğe çıkartıyoruz. Türkiye’nin, son 19 yılda istihdam sayısını 9,5 milyon artırırken, çalışanların gelir seviyesini de katbekat yükseltmiş bir ülke olduğu gerçeğini asla unutmamalıyız" dedi.

Türkiye’ye kazandırdıkları eser ve hizmetlerle insanların hayat kalitesini, refah seviyesini artırmak için mücadele ettiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizle birlikte ilan ettiğimiz 2023 hedeflerimizle, Türkiye’yi her alanda olduğu gibi çalışanlarımızın gelir seviyeleri konusunda da en üst sıralara çıkarmayı planladık" ifadesini kullandı.

Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri hâline getireceklerini söylerken, bu sözü işçisinden memuruna, esnafından emeklisine herkes için söylediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, zenginleştikçe her bir vatandaşımızın da refah seviyesi artacaktır. Allah’ın izniyle büyük ve güçlü Türkiye silüeti ufukta gözükmüştür." değerlendirmesinde bulundu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emeğin karşılığını almanın önemli olduğunun farkındayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emeğin karşılığını almanın önemli olduğunun farkındayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emeğin karşılığını almanın önemli olduğunun farkındayız

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler