Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gençlerine sırtını dönen bir milletin istikbali tehdit altındadır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gençlerine sırtını dönen bir milletin istikbali tehdit altındadır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu konuda yaşanacak en küçük bir ihmalin ülkemize, milletimize ve elbette davamıza çok ağır faturaları olacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'taki yeni Türkevi'nde TÜRKEN Vakfı Heyetini kabul etti.

Buradaki konuşmasına vakıf yöneticileri ve gençleri selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabulü, açılışı yapılan Türkevi'nde gerçekleştirmenin memnuniyetini yaşadıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle son olarak geleneksel gala yemeği vesilesiyle iki yıl önce bir araya geldiklerini, salgın dolayısıyla geçen seneki ziyaretlerini tehir etmek zorunda kaldıklarını hatırlattı.

Gençlerin Amerika'daki çatısı ve yuvası olarak gördükleri TÜRKEN'in çalışmalarını da aynı şekilde yakından izlediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Salgın sürecinde Amerika'daki Müslüman öğrenci kardeşlerimize yönelik özellikle desteklerinizi sürdürdüğünüzü biliyorum. Çabalarınızdan ve fedakârlıklarınızdan ötürü sizleri tebrik ediyorum." diye konuştu.

Eğitim hayatı salgın nedeniyle kesintiye uğrasa da öğrencilerin barınma ve burs desteği gibi ihtiyaçlarında değişiklik olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sağladığınız imkânlar sayesinde onlarca kardeşimizin kaygılarını giderdiniz. Türkiye'nin 2014 yılından bugüne 5 farklı eyaletteki 8 merkezde 500'ü aşkın öğrenciye hizmet sunması gerçekten takdire şayandır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sevgili gençler; insan ömrünün en kıymetli hazinesi hayat mevsimlerinin bahar yılları olan gençlik aynı zamanda bireyin şahsiyet ve karakterinin teşekkül ettiği en kritik dönemdir. Gençlerine sırtını dönen, onların ruh ve gönül dünyalarının imarı için gerekli özeni göstermeyen bir milletin istikbali tehdit altında demektir. Bu konuda yaşanacak en küçük bir ihmalin ülkemize, milletimize ve elbette davamıza çok ağır faturaları olacaktır." dedi.

Hükümetleri döneminde gençlerle ilgili yürüttükleri çalışmalara bu hassasiyetle yaklaştıklarına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gençlerimizin kendilerini en güzel en donanımlı şekilde yetiştirmeleri için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. Devletimizin kurumlarının verdiği burs ve desteklerden, vakıflarımızın teşvik edilmesine kadar her türlü imkanı kendilerine sunduk. TÜRKEN Vakfımız da yürüttüğü faaliyetlerle hem kendi gençlerimize hem de ülkemizin ve Türk-Amerikan toplumunun geleceğine yatırım yapıyor. Vakfımızın gerçekleştirdiği örnek faaliyetler çağımızın vebası olan İslam düşmanlığıyla mücadelemize de önemli katkılar sağlıyor. Gençlik Köprüleri gibi programlar sayesinde ülkemize yönelik ön yargıların kırılmasına sizler yardımcı oluyorsunuz." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye Cumhurbaşkanı olarak her fırsatta gençlere şu hususları hatırlatıyorum." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:

"Sizler asla sıradan bir ülkenin, sıradan bir milletin evlatları değilsiniz, hepiniz de tarihiyle, birikimiyle, vicdanıyla, değerleriyle, mağdur ve mazlumlara sahip çıkmasıyla maruf, necip bir milletin evlatlarısınız. Atanız Sultan Alparslan'dır, Fatih'tir, Yavuz'dur, Sinan'dır, Barbaros'tur, Hayme Ana'dır, Nene Hatun'dur. Siz Çanakkale'de, İstiklal Harbi'nde daha nice büyük mücadelelerde destan yazan kahramanların mirasçılarısınız. Bugün de vatanı, bayrağı, ezanı ve istikbali söz konusu olduğunda ölümü öldüren cesur bir milletin çocuklarısınız. 15 Temmuz gecesi milletimiz çıplak elleriyle tankları durdurarak silahları susturarak tüm dünyaya demokrasi ve özgürlük dersi vermiştir. Başınızı asla yere eğmeyin, özgüveninizi asla kaybetmeyin, ümidinizi hiçbir zaman yitirmeyin, karamsarlığa kesinlikle kapılmayın. Her biriniz bizim ve ailenizin istikbalisiniz, sizler aydınlık yarınlarımızın teminatısınız. Bilimde, sanatta, sporda, inovasyonda, teknolojide çığır açacak projelere inşallah sizler imza atacaksınız. Çok yakında önemli sorumluluklar üstlenecek, önemli görevlere gelecek, ülkemize aşkla, şevkle, sevda ile hizmet edeceksiniz. Sizlerden sadece eğitiminize, hedeflerinize odaklanmanızı, ülkeniz, milletiniz ve kendiniz için hayal kurmaya devam etmenizi özellikle istiyorum. Rabb'im yar ve yardımcınız olsun diyorum. Eğitiminizde ve diğer çalışmalarınızda sizlere Mevla'dan muvaffakiyetler niyaz ediyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.