Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan'da resmi törenle karşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan'da resmi törenle karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmî ziyaret için bulunduğu Hindistan'da resmî törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için bulunduğu Hindistan'da Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee ve Başbakan Narendra Modi tarafından resmi törenle karşılandı.

21 pare top atışı ve atlı tören birliği eşliğinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistan Cumhurbaşkanı Mukherjee ve Başbakan Modi ile tokalaştı.

Tören kıtasını denetleyen Erdoğan, iki ülke heyetlerinin takdiminden sonra Mukherjee ve Modi tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan uğurlandı.

Daha sonra Mahatma Gandhi Anıtı'na geçen Erdoğan, burada düzenlenen törende Hindistan Bağımsızlık Hareketi'nin siyasi lideri Gandhi'nin anıtına çelenk koyarak, anıt defterini imzaladı.

Karşılama töreni ve anıt ziyaretinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve diğer ilgililer de hazır bulundu. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.