Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'a yaptırımların son bulması istikrara katkı sağlayacaktır

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İran'a uygulanan tek taraflı yaptırımların son bulması bölgemizin ekonomik refah ve istikrarına katkı sağlayacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 14'üncü Liderler Zirvesi’nde konuştu.

Erdoğan, "Afganistan'da çatışmaların sonlandırılması ve barışın tesis edilmesi noktasında iyi bir dönemece girilmiştir." dedi.

İran'a yönelik yaptırımlara değinen Erdoğan, "İran'a uygulanan tek taraflı yaptırımların son bulması ve tüm tarafların Kapsamlı Ortak Eylem Planına geri dönerek plan çerçevesindeki yükümlülüklerini yeniden üstlenmeleri bölgemizin ekonomik refah ve istikrarına katkı sağlayacaktır." İfadelerini kullandı.

Erdoğan, "Bu vesileyle tüm üyelerimizi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'yle ilişkileri her alanda geliştirerek maruz kaldığı haksızlıkların üstesinden gelmesine yardımcı olmaya davet ediyorum." diye ekledi.

Erdoğan, "Terörle mücadele ve bu konuda uluslararası işbirliği, her dönemde olduğu gibi salgın şartlarında da önemini korumuştur.  Türkiye, salgın öncesinde olduğu gibi bu dönemde de DEAŞ, PKK, PYD, FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir." diye konuştu.

Türkiye, toplantıyla Zirve Dönem Başkanlığını Pakistan İslam Cumhuriyetin'den devraldı. Türkiye, ayrıca 1,5 yıldır yürttüğü Bakanlar Konseyi Dönem Başkanlığını da Türkmenistan'a devretti. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler