Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam karşıtlığı geleceğimizi tehdit eden hastalıktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam karşıtlığı geleceğimizi tehdit eden hastalıktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İslam karşıtlığı, yabancı düşmanlığı ve ırkçılık geleceğimizi tehdit eden hastalıklardır.” dedi.

Almanya DİTİB Köln Merkez Cami ve Külliyesi açılış töreninde yaptığı konuşmada İslam karşıtlığının, yabancı düşmanlığının ve ırkçılığın sadece bugünü değil geleceği de tehdit eden bir hastalık olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Toplumsal barışı kemiren, bir arada yaşama kültürünü dinamitleyen bu akımlara karşı hep beraber mücadele etmeliyiz.” dedi.

Devlet ziyaretini gerçekleştirmek üzere Almanya’da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği (DİTİB)  Köln Merkez Camii’nin resmî açılış törenine katıldı. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

“İki gün boyunca yaptığımız temasların köklü Türk-Alman dostluğunu daha da perçinlediğini düşünüyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Almanya ile son dönemdeki bazı fikir ayrılıklarını bir yana koyarak, bundan sonra ortak menfaatlerimize odaklanmamız gerektiğini özellikle vurguladım. Terör örgütleriyle mücadeleden mülteci krizine, Suriye’deki çatışmalardan ticaret savaşlarına kadar her alanda iş birliğimizi güçlendireceğiz.” şeklinde konuştu.

“Tüm muhataplarımızı teröre karşı tutarlı davranmaya çağırıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugüne kadar en fazla zararı Müslümanlara vermiş, en çok Müslüman kanı dökmüş terör örgütleri, “İslamist” ve “cihadist” gibi ifadelerle yine Müslümanlara yamanmak isteniyor. Her fırsatta ifade ettiğim bir hususu burada tekrarlamak istiyorum. Adı, iddiası, ideolojisi ne olursa olsun, teröre bulaşan, şiddete bulaşan, Müslümanların canına kast eden hiçbir yapının İslam’la, Müslümanlıkla, bizim inancımızla bağı yoktur. Hristiyan terörü, Musevi terörü, Budist terörü gibi sıfatlar nasıl yanlışsa, İslami terör kavramı da yanlıştır, hatalıdır. Bu tür kavramları piyasaya sürenler ve kullananlar, açık söylüyorum, kesinlikle iyi niyetli değildir.”

Konuşmasının devamında “Kimi ülkeler gibi bir terör örgütüyle savaşmak için diğerini palazlandırmak gibi bir yanlışa düşmedik.” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün de aynı yerdeyiz. Tüm muhataplarımızı teröre karşı tutarlı davranmaya, katiller arasında ayrım yapmadan mücadele etmeye çağırıyoruz. Özellikle 15 Temmuz gecesi 251 insanımızın şehit eden, 2 bin 193 vatandaşımızı yaralayan FETÖ’cülerin Avrupa’da barınamaması gerekir. Demokrasi düşmanlarının, Avrupa’nın demokratik kurumlarını istismar etmesine daha fazla göz yumulmamalıdır. Avrupa başkentlerinin caddeleri ve meydanları terör örgütünün paçavralarıyla daha fazla kirletilmemelidir.” açıklamasında bulundu.

Konuşmasında İslam karşıtlığının, yabancı düşmanlığının ve ırkçılığın sadece bugünü değil geleceği de tehdit eden bir hastalık olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Toplumsal barışı kemiren, bir arada yaşama kültürünü dinamitleyen bu akımlara karşı hep beraber mücadele etmeliyiz.” dedi. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler