Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs davasını savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs davasını savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bedeli ne olursa olsun Kudüs davasından, Filistinlilerin haklarını savunmaktan ve tüm mazlumlarla dayanışma içinde olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Birinci Sosyal Gelişim Bakanları Konferansı’na katılarak, bir konuşma yaptı.

İslam medeniyetini hak ettiği yere çıkarmanın sorumluluğunun Müslümanlara düştüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, eksiklere yoğunlaşıp, hızla bir milyar 700 milyon Müslümanın ve onlarla birlikte tüm insanlığın sıkıntılarına çözümler bulacak somut çalışmaların ortaya koyulması gerektiğini kaydetti

"İslam ülkeleri, imkânlarını ve enerjilerini heba ediyor"

Çeşitli sebeplerle kendi içine kapanan İslam ülkelerinin, imkânlarını ve enerjilerini heba ettiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şayet İslam İşbirliği Teşkilatı’nı, tüm kurumları ve faaliyetleriyle, hayal ettiğimiz düzeye çıkartabilirsek, hep birlikte bu tür sıkıntıların üstesinden gelebileceğimize inanıyorum." diye konuştu.

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın kuruluşunun temelinde Kudüs davası olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında, "Maalesef, Kudüs’teki ve onun ayrılmaz bir parçası olan Filistin’deki durum, her geçen gün daha da kötüye gidiyor. israilin hak, hukuk, adalet, insanlık tanımayan tavrı, bölgedeki krizi Müslümanlar aleyhine sürekli derinleştiriyor." dedi.

Kimi ülkelerin, uluslararası hukuka aykırı bir şekilde, Kudüs’ü Siyonist terör çetesinin başkenti olarak tanımasının ve yasadışı işgalleri desteklemesinin sıkıntıları yeni bir boyuta taşıdığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

Bugün artık sokaklarında masum genç kızların, babaların, annelerin, ihtiyarların, çocukların, gençlerin israil tarafından alenen infaz edildiği, acımasızca öldürüldüğü bir Filistin fotoğrafıyla karşı karşıyayız. Üstelik israilin bu hoyratlığı, Batı ülkeleri ve büyük bir üzüntüyle belirtmek isterim ki kimi Arap devletleri tarafından adeta teşvik ediliyor. Türkiye olarak, Kudüs ve Filistin’deki zulüm konusunda dile getirdiğimiz itirazlarda, çoğu defa yalnız kaldığımızı hissediyoruz.

Son yıllarda Türkiye’nin maruz bırakıldığı saldırıların ve ekonomik sabotajların gerisindeki sebeplerden birinin de bu ilkeli duruşu olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ama bedeli ne olursa olsun, Hakkın, hakikatin ve mazlumun yanında yer almayı sürdüreceğiz.  Kudüs davasından, Filistinlilerin haklarını savunmaktan ve tüm mazlumlarla dayanışma içinde olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a tepki göstererek ''Son NATO zirvesinde hala Fransa'nın başkanı kalkıyor İslami terörden bahsediyor. Kendisine kaç kere söyledim. İslam kelime anlamı itibariyle 'silm' buradan türeyen ve anlamı barıştır. Siz İslami terör ifadesi ile barış ile terörü nasıl bir araya getiriyorsunuz? Böyle bir şey olamaz. Karşımızda susuyor son NATO zirvesinde yine aynı ifadeleri kullanıyor. Ne oldu şimdi? Paris'te sarı yelekliler çıktı, hadi çöz bakalım, durdur bakalım. Niye durduramıyorsun? Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste.'' ifadelerini kullandı.

"Nerede bir Müslümanın hukuku çiğneniyorsa onun yanında yer almalıyız"

Batı ülkelerinde giderek yaygınlaşan İslam ve Müslüman düşmanlığının da bir başka önemli sorun olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, her biri proje ürünü olan ve İslam’ın adını istismar eden terör örgütlerinin de Müslümanlara yönelik zulümlerin bahanesi olarak kullanıldığını belirterek, "Bu çatı altında bir araya gelen bizlere düşen görev, nerede bir Müslümanın hakkı gasp ediliyorsa, hukuku çiğneniyorsa, varlığı tehdit altına giriyorsa, onun yanında yer almaktır. Asya’da, Afrika’da, Avrupa’da, Amerika’da; velhasıl dünyanın her yerinde geleceğin bizlerde olduğuna yürekten inanıyorum." dedi.

"İslam İşbirliği Teşkilatı’nı, işte bu misyonu hakkıyla yerine getiren bir kurum hâline dönüştürmek mecburiyetindeyiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye olarak, tıpkı dönem başkanlığımızda olduğu gibi bu doğrultuda üzerimize düşen her görevi yerine getirmeye hazırız.  Diğer üye ülkelerden de aynı kararlılığı görmek istiyoruz" ifadesini kullandı.

İLKHA


Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs davasını savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs davasını savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs davasını savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs davasını savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler