Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs'ta

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs'ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti sonrası gittiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmî ziyaret için gittiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından resmî törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen resmî karşılamada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’nın tören alanındaki yerlerini almalarının ardından İstiklal Marşı okundu.

Bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan onuruna 21 pare top atışı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tören kıtasını selamlaması ve iki ülke heyetlerinin takdimin ardından, iki lider baş başa görüşme ve çalışma yemeği için Cumhurbaşkanlığı Sarayına geçti.

Kuzey Kıbrıs ziyaretinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören sonrası ortak basın açıklaması düzenlediler.

Yaptığı basın toplantısında Kuzey Kıbrıs'ın sorunlarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem Kuzey Kıbrıs'ı stratejik bakımdan üstün kılmaya hem de ekonomisine büyük katkı sağlanmasına yönelik çok önemli bir adımlar attıklarını sözlerine ekledi.

Kıbrıs meselesinin çözümü ile ilgili olarak da konuşan Erdoğan, gelinen aşama hakkında durum değerlendirmesinde bulunacaklarını söyledi.

Kıbrıs’ın milli bir dava olduğunu ve Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir çözüm bulunmasının ana gayeleri olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Türk tarafı olarak 50 senedir her türlü çabayı gösterdik ancak gayretlerimize rağmen adada kapsamlı çözümü hedefleyen süreçlerin sonuncusu tam bir yıl önce Kıbrıs Konferansı'nın sonuçsuz kalmasıyla ne yazık ki sona erdi. Bunun sebebi ise Kıbrıs Rum tarafının kendisini adanın tek sahibi olarak görmeye devam etmesi, Kıbrıslı Türklerle siyasi eşitlik temelinde ortaklık kurmaya ve siyasi gücü paylaşmaya yanaşmaması idi. Aradan geçen bir yılda Rumların bu zihniyeti ne yazık ki hiçbir şekilde değişmedi. Kıbrıslı Rumların, Kıbrıslı Türklerle ortak bir gelecek tasavvur edemedikleri konusunda artık kimsenin şüphesi olmamalıdır. Türkiye, Kıbrıs Türk halkının çözümsüzlüğün mağduru haline gelmesine asla göz yummayacaktır, Kıbrıslı Türklerin bir Kıbrıs Rum devletinde azınlık haline getirilmesine de asla izin vermeyecektir."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.