Cumhurbaşkanı Erdoğan: Libya'ya 150 bin doz aşı verilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Libya'ya 150 bin doz aşı verilecek

​Libya Başbakanı ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,150 bin doz aşının Libya'ya gönderileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüşme sonrası basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Dayanışma ve işbirliğini daha da ileri taşıma arzumuzu teyit ettik. İki dost kardeş ve akraba millet olarak bekalarımız için yüzyıllardır kader birliği yaptık. libya'nın toprak bütünlüğünün korunması ve Lİbya halkının refahı ortak hedefimizdir. Her türlü desteği vereceğiz. Biz meşru hükümetin yanında yer alırken başkaları darbecilerin yanında oldu. Hafter'i silahlandırmaya devam ettiler. Libya'ya verdiğimiz destek yeni katliamların önüne geçmiş ve ateşkesi sağlamıştır. Türkiye'nin desteği Berlin Konferansı'na giden yolu açmıştır. Önceliğimiz Milli Birlik Hükümetinin yetkisinin ülke sathına yayılmasıdır. Akdeniz'i daime bir barış ve refah havzası olarak gördük. Libya ile imzaladığımız deniz yetki anlaşması konusunda kararlılığımızı bugün tekrar teyit ettik. Türkiye Libya'nın yeniden imarına gereken desteği verecektir. Türk özel sektörünün Libya'ya geri dönüşünü hızlandıracak noktalar üzerinde görüş birliğine vardık. Yarın 150 bin doz aşıyı kendilerine teslim edeceğiz. Aşı dışında ilaç da aktaracağız."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.