Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO zirvesine katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO zirvesine katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11-12 Temmuz günlerinde Brüksel'de yapılacak NATO zirvesine katılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11-12 Temmuz 2018 tarihlerinde Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenecek olan NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, zirve dolayısıyla mevkidaşlarıyla çeşitli ikili görüşmeler gerçekleştirmesi öngörülüyor.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; zirvede, NATO ittifakının mevcut güvenlik sınamalarına karşı uyarlanması amacıyla atılmakta olan adımların gözden geçirilmesi, Avrupa-Atlantik güvenliğine yönelik sınamalar hakkında stratejik nitelikli görüş alışverişinde bulunulması planlanıyor.

Gürcistan ve Ukrayna devlet başkanlarının katılımıyla tertiplenecek oturumda, bu ülkelerin NATO'yla iş birliğinin güçlendirilmesi üzerinde durulması hedefleniyor.

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah'ın da katılacağı oturumda ise NATO'nun Afganistan'a desteğinin teyit edilmesi ve müttefiklerin Afganistan'a ilave katkılarını açıklamaları bekleniyor.

Zirvede ayrıca, NATO'nun Avrupa-Atlantik bölgesinde barış ve istikrarın yayılmasına matuf Açık Kapı Politikası'na taahhüdünün teyit edilerek, Makedonya'ya katılım müzakereleri için davette bulunulması öngörülüyor.

Öte yandan, Irak’ta NATO Eğitim Misyonu başlatılması hususunda karar alınması da hedefleniyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.