Cumhurbaşkanı Erdoğan, normalleşme takvimini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, normalleşme takvimini açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Normal hayata dönüşü kademe kademe başlatacağız.” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, “Dünyanın tamamıyla birlikte ülkemizi de etkileyen Covid-19 salgınında önemli bir dönüm noktasına gelmiş bulunuyoruz. Yeni hasta sayımız artık binli rakamlarla ifade edilir hale geldi. İyileşen hasta sayısı katlanarak artıyor.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Biz Bize Yeteriz Türkiye’m” kampanyasına yapılan bağışların 1 milyar 910 milyon lirayı bulduğunu açıkladı.

Türkiye'nin Covid-19'a karşı örnek bir mücadele ortaya koyduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi:

“Hastalığın tespiti ve tedavisi konusunda kendi özgün modellerimizi geliştirip uygulamaya geçirdik. Bu sayede hem ölüm oranımızı çok aşağıda tuttuk, hem de hastalığın yayılma hızının önünü hızlı şekilde kestik.”

 

“Normal hayata dönüşü kademe kademe başlatacağız”

Normal hayata dönüşü kademe kademe başlatılacağını belirten Erdoğan, bir normalleşme planı hazırlandığını bildirdi. Erdoğan, “Dünyanın tamamıyla birlikte ülkemizde de hiçbir şey tam manasıyla eskiden bildiğimiz normal düzene dönmeyecektir, dönemeyecektir. Normal hayata dönüşü kademe kademe başlatacağız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hafta sonu da sokağa çıkma sınırlaması uygulamasının sürdürüleceğini ifade ederek normalleşme takvimini şöyle açıkladı:

 “Bu takvim bir anda mart ayının ilk günündeki hayatımıza geri dönüş anlamına gelmiyor.  Rehavete de karamsarlığa da kapılmadan bu mücadeleyi sonuna kadar yürüteceğiz. Sağlık Bakanlığımız ülkemizdeki tüm sektörlerde rehber dokümanlar hazırlayarak tüm kurumlara gönderdi. İlk müjdemiz 65 yaş üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımızadır. 65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlaması 1 günde 4 saat süreyle dışarı çıkabilme imkânı getiriyoruz. İlk uygulamayı da bu hafta sonu 10 Mayıs pazar günü 11.00 ile 15.00 saatlerine getiriyoruz. 20 yaş altı için 0-14 yaş gurubu 13 Mayıs Çarşamba günü 11.00-15.00 saatleri arasında dışarı çıkartılabilecek. 15-20 yaş grubu ise 15 Mayıs Cuma günü aynı şartlarda dışarı çıkarak dinlenebilecek. Aynı uygulamayı devam ettireceğiz. 7 ilimiz için Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla için seyahat kısıtlamasını bitiyoruz. Berber kuaför gibi işletmeler 11 Mayıs’ta faaliyete geçebilecek. AVM’ler 11 Mayıs’tan itibaren hizmet vermeye başlayabilecek. Cerrahi maske ve bez maske satışına halkımızın kolayca ulaşabileceği yerleri kolayca uygulamayı düşünüyoruz. Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs'ta başlayacak. Personel telim faaliyetleri 1 Haziran'da celp işlemleri, 5 Haziran'da bedelli işlemleri ise haziranda başlayacak. YÖK sınavı 27-28 Haziran'da, LGS 20 Haziran’da, Askeri Geçiş Sınavı 14 Haziran’da açılacaktır. Üniversiteler 15 Haziran’da akademik takvime dönecekler.”


Cumhurbaşkanı Erdoğan, normalleşme takvimini açıkladı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.