Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rejimin ateşkese uymadığının açık ispatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rejimin ateşkese uymadığının açık ispatı

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye rejiminin ateşkese uymadığının açık ispatı olduğunu söyledi.

Cuma namazı sonrası İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye rejiminin ateşkesle alakalı adıma uymadığının açık ispatı olduğunu ifade etti.

Ateşkese rağmen Baas rejiminin İdlib'teki saldırılarıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu rejimin ateşkesle alakalı adıma uymadığının açık ispatı. Pazar günü berlin'de olacağız. Bu konuları Putin ile etraflıca ele alacağız. İdlib'deki gelişmeler sıkıntı verici" dedi.

Erdoğan, Sadece İdlib deyip geçemeyiz kuzeye doğru koridorda sıkıntı var. 3 askerimiz şehit oldu. Bunu karşılıksız bırakamayız. Bunun bedelini ağır bir şekilde ödeteceğiz. İdlib'de 20'ye yakın sivil vatandaş şehit edildi. Bahane her zaman hazır, terör örgütleri orada şunu yapıyor bunu yapıyor. Hepsi yalan. Kocasını kaybetmiş bir anne orada çadırların altında yer bulmaya çalışıyor, bunlar sivil." ifadelerini kullandı.

"Hafter güvenilir bir adam değil"

Belin'de düzenlenecek toplantıya ilişkin de açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Berlin Libya ağırlıklı gibi görünse de İdlib konusunu da gündeme getirmeyi düşünüyorum. Bu adam (Hafter) güvenilir bir adam değil. Trablus'u bombalamaya devam ettiler. Berlin'de bunu açıkça göreceğiz. Temenni ederim ki verdikleri sözlerin arkasında dururlar." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler