Cumhurbaşkanı Erdoğan selden etkilen 3 ili afet bölgesi ilan etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan selden etkilen 3 ili afet bölgesi ilan etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kastamonu, Bartın ve Sinop illerinde selden etkilenen bölgelerin afet bölgesi ilan edildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel felaketinin vurduğu Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde cuma namazını Bozkurt Yeni Camisi'nde kıldı, ardından vatandaşlara seslendi.

Selden etkilenen Ayancık Devlet Hastanesi'ndeki hastaların tamamını diğer hastanelere nakledildiğini veya evlerine ulaştırıldığını söyleyen Erdoğan, öğrenci yurtlarının da selzedeler için hazır tutulduğunu belirtti.

Ulaşımı aksayan yerler için alternatif güzergahlar üzerinde çalışıldığını ifade eden Erdoğan, "Elektrik kesintisi olan yerler için çalışmalar sürüyor. Su kesintisi yaşanan yerlerde altyapı onarım çalışmaları başladı. Mobil istasyonlar ihtiyaç duyulan yerlere gönderilmiştir. Hasar tespit çalışmaları 3 ilimizde 120 ayrı ekiple yürütülmektedir. Kredi desteğinden vergi ertelemesine kadar tüm tedbirleri almış durumdayız." dedi.

Erdoğan, "Kredi desteğinden vergi ertelemelerine kadar tüm acil tedbirleri devreye almış durumdayız. Hayatını kaybeden insanlarımızı geri getiremeyiz ama devletimiz onun dışındaki her türlü kaybı telafi edecek güce, imkana, kararlılığa sahiptir." ifadelerini kullandı.

3 il afet bölgesi ilan edildi

Erdoğan, Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta selden etkilenen yerlerin Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak ilan ettiklerini söyledi.

Yıkılan konutların yerine yenisi yapılacak

Erdoğan, yıkılan binaların yerine yenilerin bir yıl içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinesinde yapılacağının söyledi.

Bozkurt ve Abana'ya doğal gaz talimatı

Erdoğan ayrıca, doğal gazı bulunmayan Bozkurt ve Abana'da doğal gaz hattı çalışmalarına başlanması talimatını verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.