Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tüm grupları yeni anayasa çalışmalarının içinde görmek istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tüm grupları yeni anayasa çalışmalarının içinde görmek istiyoruz

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Süreci sabote etmek yerine olumlu katkıda bulunmak isteyen tüm grupları, herkesi yeni anayasa çalışmalarının içinde görmek istiyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Artvin, Bilecik, Çankırı, Gaziantep, Iğdır 7'nci Olağan İl Kongrelerine canlı bağlanarak açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, yeni anayasa çalışmaları hakkında şunları söyledi:

"Mevcut anayasayı bir kenara bırakıp yeni sivil bir anayasa üzerinde çalışmak Türkiye'nin önünde 2053'e kadar uzanacak, engin ufuklar da açacaktır.

Yeni anayasa çalışmasına cumhur ittifakımızla birlikte öncülük edeceğiz. Elbette böyle kapsamlı bir çalışma ülkedeki tüm kesimlerin içinde yer almasıyla anlamlı hale gelecektir.

Süreci sabote etmek yerine olumlu katkıda bulunmak isteyen tüm grupları, herkesi yeni anayasa çalışmalarının içinde görmek istiyoruz. Bunu da tüm samimiyetimle söylüyorum.

Yeni anayasa sürecinin dünyanın ve bölgemizin son yıllarda geçirdiği büyük değişimlerin ülkemizin önünde açtığı fırsatların değerlendirilmesini kolaylaştıracak bir yönü olacağına da inanıyorum." 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.