Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası camia israile güçlü ve caydırıcı bir ders vermeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası camia israile güçlü ve caydırıcı bir ders vermeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, öncelikli olarak Filistin'de yaşanan gelişmeler ile Sputnik V aşısının Türkiye'ye sevkiyatına ilişkin konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, siyonist işgal rejiminin; Kudüs, Gazze, Mescid-i Aksa ve Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği pervasız saldırılara karşı Türkiye olarak ortaya koydukları tepkiyi dile getirdi.

Görüşmede Erdoğan, uluslararası camianın da siyonist terör rejimine güçlü ve caydırıcı bir ders vermesi gerektiğini, bu amaçla her seviyede girişimlerini sürdürdüklerini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Rusya Dışişleri Bakanlığının Filistin konusunda Birleşmiş Milletler parametrelerine ve iki devletli çözüme işaret eden açıklamasını önemli bulduğumu belirttim. Türkiye ve Rusya'nın Kudüs'te yaşanan gelişmeler konusunda hemfikir olduğunun gösterilmesinin önemli bir mesaj teşkil ettiğine dikkati çektim." ifadelerini kullandı.

Açıklamasında Erdoğan, "Kriz daha fazla büyümeden Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin meseleye müdahil olmasının önemli olduğunu ve Konsey'in israile saldırıları durdurması hususunda kararlı ve net mesajlar vermesi gerektiğini vurguladım." diye belirtti.

Erdoğan, Putin ile görüşmesinde, Filistinli sivillerin korunması için bölgeye uluslararası koruma gücü gönderilmesi fikri üzerinde de çalışılması gerektiğini hatırlattığını belirterek Türkiye ve Rusya'nın Birleşmiş Milletler'de tüm bu konularda yakın iş birliği sergileyeceğine olan inancını ifade ettiğini aktardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler