Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yeni tedbirler almaya mecburuz ve alacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yeni tedbirler almaya mecburuz ve alacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Coronavirüs tedbirleriyle ilgili olarak "Vatandaşlar hala kapalı mekânlarda dikkatli davranmıyor. Yeni tedbirler almaya mecburuz ve alacağız." dedi.

İstanbul'da cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Coronavirus ile ilgili yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağı ile ilgili soruya "Vaka sayılarının artması, vefatın bu noktada artması, bunlar şu anda bizim bu süreçteki en önemli üzüntü duyduğumuz tablodur. Özellikle maske, mesafe, bunlar bizim için çok çok önemli fakat buna dikkat edilmediği sürece, hele hele büyükşehirlerde bunun artarak devamı kaçınılmaz hale geliyor. Vatandaşlar hala kapalı mekânlarda dikkatli davranmıyor. Biz şu anda Sağlık Bakanlığımızın da attığı adımlarla tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız. Bilim Kurulu önerileriyle bu tedbirleri alacağız." dedi.

Aşı çalışmaları ile ilgili olarak ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aşıyla alakalı olarak da bizim kendi faaliyetlerimiz hızla ilerliyor. Aşı ithali noktasında görüşmelerimiz var. Sayın Putin'le yaptığım görüşmeler var. Çin Sağlık Bakanı ile Sağlık Bakanı'mın yaptığı görüşmeler var. Bu arada Rusya, Çin, Almanya, Almanya'da özellikle Uğur Bey ve eşinin yaptığı çalışma da hassasiyetle ilerliyor. Bütün bunlarla beraber gönüllü olanlara yönelik de adımımız var. Onun hazırlığını da yapıyoruz. Bu süreç matematik bir süreç değil. Bunlar, bu çalışmayı yürütülen firmaların başta TÜBİTAK olmak üzere verdikleri raporlar. Bu raporlara göre de en erken nisan olabileceğini söylüyorlar." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler