Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faşizm açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faşizm açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisinin Başkanı Geert Wilders'in paylaşımına tepki göstererek, "Haddini bileceksin. Faşizm bizim kitabımızda yok, faşizm sizin kitabınızda var." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Miting Alanı'nda gerçekleştirilen AK Parti Malatya 7'nci Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Malatya ve Elazığ'da meydana gelen depremleri hatırlatarak konuşmasına başlayan Erdoğan, depremin hemen ardından yaraları sarmak için harekete geçtiklerini belirtti.

Erdoğan, Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisinin Başkanı Geert Wilders'in paylaşımına ilişkin, "Hollanda'da bir milletvekili müsveddesi var. Kalkmış bizimle ilgili yine bir şeyler yapıyor. Ya bir defa haddini bil, haddini bil, kiminle yol yürüdüğünü hiç hesap ettin mi? Haddini bileceksin. Faşizm bizim kitabımızda yok, faşizm sizin kitabınızda var." dedi.

Erdoğan, "Bu ülkelerin bir kısmında kendi tarihine, inancına, kültürüne yabancı hatta husumet besleyen yönetimlerin yol açtığı felaketlere şahit olduk. İşte şu son zamanlarda Fransa'nın başındaki zat şaşırmış, yatıyor, kalkıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'la uğraşıyor. Ya önce sen kendine bir bak, nereye gidiyorsun bir ona bak. Dün Kayseri'de de söyledim bu bir vaka. Onun için bir hakikaten kontrolden geçmesi lazım. Bir de Hollanda'da bir milletvekili müsveddesi var. O da kalkmış bizimle ilgili yine bir şeyler yapıyor. Ya bir defa haddini bil, haddini bil, kiminle yol yürüdüğünü hiç hesap ettin mi? Haddini bileceksin. Faşizm bizim kitabımızda yok faşizm sizin kitabınızda var. Faşizmi Almanya'da yaşadık, İtalya'da yaşadık, nazizmi yaşadık. Siz onlarla beraber yol yürüdünüz ama bizim kitabımızda ne faşizm ne nazizm, bizim kitabımızda sosyal adalet var ve biz bu sosyal adaletle yol yürüyoruz." ifadesini kullandı.

Malatya'da yapılan çalışmalara da değinen Erdoğan, şunları söyledi:

"Yapılan tespitlerin ardından Malatya'da 1555 tanesi ahırlı köy evi olmak üzere toplam 5 bin 24 konut inşa etmek için çalışmalara başladık. Bugün Pötürge'de 208, Kale'de 238 konut olmak üzere 446 konutu vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Kalan konutlar da etaplar halinde teslim edilecek. İnşallah depremin yıl dönümünde konut inşasını tamamlamış olacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, milyonlarca masum insanın acı çekmesiyle, ölümüyle, evlerinden ve yurtlarından olmasıyla neticelenen bütün felaketlerin bir kısmının yükünü üstlendiklerini belirtti.

Bugün Türkiye'nin dünyada en çok sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke olduğunu anımsatan Erdoğan, aynı şekilde milli gelirine göre en çok insani yardım gerçekleştiren ülkelerin başında da Türkiye'nin geldiğini, binlerce yıllık kardeşlik ve dostluklarının olduğu insanlara zor günlerinde el uzatmaktan, kucak açmaktan şeref duyduklarını vurguladı.

Erdoğan, Libya'da ülkenin meşru yönetiminin yanında yer aldıkları için destek beklerken, Türkiye'nin iftiralar ve ithamlarla bölgeden dışlanmaya çalışıldığını ifade etti.

Erdoğan, "Oradaki kardeşlerimizin ve meşru hükümetin daveti ile Libya'dayız. Suriye'de Suriye halkının daveti ile oradayız. İlla zalim Esed'in davetini beklememize gerek yok. Zalim Esed işine gelenleri davet edebilir ama biz orada o mazlum milletin davetiyle varız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'da yükselen ırkçılık ve İslam düşmanlığını ifşa ettikleri için hedef haline getirildiklerini, daha önce Balkanlar'dan Güney Asya'ya kadar dünyanın dört bir yanında mazlumların yanında yer aldıklarında da benzer saldırılara uğradıklarını söyledi.

Erdoğan, "Bizim de onları memnun etmek gibi amacımız zaten yoktu. Bizim tek gayemiz inancımızın ve tarihimizin bize yüklediği sorumlulukları hakkıyla yerine getirmektir. Terörle mücadeleden sınır ötesi harekatlarımıza kadar hiçbir konuda milletimizin başını yere eğdirecek bir yanlışımız olmadı, evelallah da olmayacak. Bugün Türkiye, dünyanın her yerindeki toplumların gönüllerinde, mazlumların hamisi, hakkın ve adaletin savunucusu olarak taht kurmuştur. İnşallah bundan sonra da sorumluluklarımızın gereğini yerine getirmeye devam edeceğiz. Bunun yolu da kendimiz ve tüm dostlarımız için her alanda gelişmemizden, büyümemizden, güçlenmemizden geçiyor." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.