Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HÜDA PAR'ın tertiplediği Selahaddin-i Eyyubi Sempozyumuna mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HÜDA PAR'ın tertiplediği Selahaddin-i Eyyubi Sempozyumuna mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HÜDA PAR'ın düzenlediği 2'inci Selahaddin-i Eyyubi Sempozyumuna gönderdiği mesajında, "Kudüs'e sahip çıkmak, ona gereken hürmeti, hassasiyeti göstermek her Müslüman'ın görevidir." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, HÜDA PAR'ın düzenlediği 2'inci Selahaddin-i Eyyubi Sempozyumuna bir mesaj gönderdi.

Mesajında HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam'a, tertip etmiş oldukları Uluslararası Selahaddin-i Eyyubi Sempozyumuna davetleri için teşekkür eden Erdoğan, sempozyumun ülke, millet ve tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz etti.

Erdoğan, "İslam dünyasının ve ülkemizin farklı bölgelerinden sempozyuma teşrif eden Kudüs dostlarına hoş geldiniz diyorum. Bu vesileyle Kudüs'ün ikinci fatihi Selahaddin-i Eyyubi'yi ve kahraman askerlerini rahmetle yâd ediyorum." dedi.

Selahaddin-i Eyyubi'nin, "Allah'ın evi esaret altındayken, Selahaddin nasıl kendi evinde yatar" diyen Kudüs âşığı büyük bir komutan olduğunu hatırlatan Erdoğan, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un, o büyük komutanı "Şark'ın en sevgili sultanı" olarak tarif ettiğini aktardı.

"Filistinli kardeşlerimizin meşru haklarını yok sayan her girişim Selahaddin-i Eyyubi'nin emanetine ihanettir"

Erdoğan, şunları söyledi:

"Selahaddin Eyyubi sadece Müslümanların kalbinde değil; adaleti, cesareti, merhameti ve kahramanlığı ile rakiplerinin nazarında da daima farklı bir yere sahip olmuştur.

Selahaddin Eyyubi'nin bize en büyük emaneti Haçlı işgalinden kurtararak yeniden hürriyetine kavuşturduğu ilk kıblemiz Kudüs'tür.

Kudüs'ü tekrar ayağa kaldıran, tüm inanç mensupları için tekrar bir eman yurdu haline getiren de bizim ecdadımızdır.

Kanuni Sultan Süleyman döneminde El Halil kapısına kazıman 'La İlahe İllallah, İbrahim Halilullah' ifadesi, medeniyetimizin Kudüs’e bakışının en güzel ifadesidir.

Kudüs'e sahip çıkmak, ona gereken hürmeti, hassasiyeti göstermek her Müslüman'ın görevidir.

İsrail işgalini meşrulaştıran, İsrail’in Kudüs'ü ve Filistin topraklarını ilhak planlarına onay veren, Filistinli kardeşlerimizin meşru haklarını yok sayan her girişim Selahaddin-i Eyyubi'nin emanetine ihanettir."

Erdoğan, mesajının sonunda 'Normalleşme' adımları altında bu tarz çabaların arttığı bir dönemde düzenlediğiniz sempozyumun, Selahaddin Eyyubi'nin vasiyetine uygun şekilde, ümmetin saadeti ve Kudüs’ün geleceği açısından hayırlara vesile olmasını Mevla'dan niyaz ediyorum.

İştirakleriyle programı onurlandıran tüm kardeşlerimi bir kez daha gönülden selamlıyor, sizleri Allah’a emanet ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.