Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na dava

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na dava

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na Mecliste Grup Toplantısındaki konuşmasında kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesi ile 500 bin TL'lik tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gerçekleştirdiği Meclis grup konuşmasında "kişilik haklarını ihlal edici mahiyette, şahsiyet haklarına saldırı kastıyla" hakaretlerde bulunduğu gerekçesi ile dava açtı.

Dava dilekçesinde, "Davalının mahkeme kararlarına rağmen aynı iddia ve isnatları sürdürmeye devam etmesi, insan hakları belgelerinde ve Anayasa'da güvence altına alınan temel haklardan olan 'manevi hakların korunmasına' asgari düzeyde bile saygı göstermediğini ortaya koymaktadır." ifadesi kullanıldı.

Mahkemeye sunulan dilekçede, "Özellikle davalının Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik olarak adet haline getirdiği hakaret muhtevalı açıklamaları dikkate alındığında davalı aleyhine caydırıcı bir tazminata hükmedilmesi gerektiği açıktır. Aksi halde manevi tazminat amacına ulaşmayacaktır." ifadelerine yer verildi.

Dava dilekçesinde 500 bin lira manevi tazminatın Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tahsili ile mahkeme kararının yüksek tirajlı bir gazetede yayınlanması talep edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.