Dağcılar kış eğitimi için Muş'ta kamp kurdu

Dağcılar kış eğitimi için Muş'ta kamp kurdu

Türkiye Dağcılık Federasyonu(TDF) tarafından düzenlenen "Kış Gelişim Eğitimi" kapsamında Muş'a gelen yaklaşık 120 dağcı kamp kurdu.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) külliyesinde kamp kuran sporculara, 11 antrenör tarafından bir hafta boyunca dağcılık eğitimi verilecek. Eğitimler sonunda yapılacak olan yazılı sınav sonucunda başarılı olan sporcular bir üst kademe olan Kar-Buz eğitimi almaya hak kazanacaklar.

Eğitimlerin bir hafta süreceğini belirten Türkiye Dağcılık Federasyonu Muş Temsilcisi Mehmet Çağlayan, "2019 Türkiye Dağcılık Federasyonu faaliyet programında olan 6'ncı ayak 'Kış Gelişim Eğitimi' Muş'ta yapılıyor. Arkadaşlarımız bir hafta boyunca burada iglo yapacaklar, buzda düşme, kramponla yürüyüş ve iz açma gibi eğitimler alacaklar. Eğitim sonunda da yazılı bir sınava tabi tutulacaklar. Başarılı olanlar bir üst kampa geçme hakkı kazanacaklar. Türkiye'nin değişik yerlerinden yaklaşık 116 kişi kampa katılıyor. Bunlardan 11'i eğitim kadrosunda antrenör arkadaşlar." dedi.

Sporcuların kendilerine uygun çadırlarda kaldığını belirten Çağlayan, "Kendilerine uygun giysiler, uyku tulumları ile kalacaklar. Bunlar kış şartlarına göre değişkenlik gösterebilir. Eksi 40 derecede idame edecekleri malzemeleri mevcuttur. Böylece hem kış şartlarına alışmış olacaklar hem de eğitimi gerekli şekilde görmüş olacaklar. Öte yandan dağcılarımız kendi yemeklerini ve çadırlarını kendileri yapacaklar." ifadelerini kullandı.

Dağcılık eğitimine katılmaktan dolayı mutlu olduğunu ve yapılan organizasyonun da çok güzel olduğunu belirten Mesut Akgün, "Türkiye'nin farklı illerinden gelen arkadaşlarımızla beraber eğitim göreceğiz. Kar kalınlığı ve kalitesi çok iyi, iyi bir eğitim süreci olacağını düşünüyorum. Yaklaşık bir hafta burada kalacağız. Aldığımız temeli pekiştirmek istiyoruz. Bu güzel coğrafyada eğitimimizin iyi geçmesini temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

Kampa Rize'den katıldığını söyleyen dağcı Hazal Merve Bilir da "Buraya 'Kış Gelişim Eğitimi' için geldik. Haftaya cumaya kadar burada eğitimlerimiz devam edecek. Bu eğitimden geçtikten sonra Kar-Buz eğitimine başvurma hakkına sahip olacağız. Türkiye'nin birçok ilinden sporcu arkadaşlar geliyor. Bunun en güzel yanı ise çok farklı illerden çok farklı insanlarla tanışmamızdır. Her ilde bir evimiz bir arkadaşımız oluyor." dedi.

Malatya'dan kampa katılan Merve Durak ise şöyle konuştu: "Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun 'Kış Gelişim Eğitimine' katıldım. Bundan sonraki faaliyetimiz ileri Kar-Buz eğitimi olacak. Burası gerçekten çok güzel bir yer. Burada çok güzel insanlar tanıyoruz. Çok farklı illerden insanlar katılıyor. Bir hafta boyunca burada kalacağız. Burada kış şartlarına alışacağız. Çadırda yemeklerinizi kendimiz yapacağız ve ısınmak için şartları zorlayacağız."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.