Dağıstan Şehirlerinde Çatışmalar!

Dağıstan Şehirlerinde Çatışmalar!

Dağıstan’ın Gubden ve Temirhan-Şura kentlerinde şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalar sonunda 2 güvenlik görevlisi öldürülürken, 4 mücahidin de şehid edildiği iddia edildi.

GUBDEN’DE “4 ŞEHİD” İDDİASI

Dağıstan’ın Gubden köyünde 8 mayıs Çarşamba günü işgalci Rus kuvvetlerinin bir eve düzenlediği sözde “temizlik” baskınında 4 mücahidin şehid edildiği iddia edildi.

Kremlin yanlısı hükümet yetkilileri, çatışmaların 2 gün sürdüğünü ve 1 komandonun yaralandığını açıkladı.

Ayrıca çatışmada hayatını kaybeden mücahidlerin kimlikleri de belli oldu. İşte şehidlerin isimleri: Tahir Salgeriyev, Muhammed Muhammedov, İsrapil İsrapilov ve İbak İbakov.

Öte yandan bağımsız haber kaynakları, 2 gün süren şiddetli çatışmalarda Rus özel komandolarının 1 yaralı ile operasyonu bitiremeyeceklerini ve dolayısıyla da kayıpların iddia edildiğinden çok daha fazla olacağını bildirdi. Ayrıca ikinci gün, evdeki mücahidlerin cephanelerinin bitmesinin de Ruslara büyük avantaj sağladığı kaydedildi.

TEMİRHAN-ŞURA’DA POLİSLERE SALDIRI

Dağıstan’ın Temirhan-Şura (eski Buynaks) şehrinde 11 Mayıs Cumartesi akşamı, içerisinde kukla polislerin bulunduğu bir otomabile silahlı saldırı düzenlendi. Araçta bulunan 2 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, polis aracı da maddi hasara uğradı.

Anadolu Haber Günlüğü

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.