Dağıstan'da 3 Mücahid Şehid Edildi (Video)

Dağıstan'da 3 Mücahid Şehid Edildi (Video)

Dağıstan'da polisin direnişçilere yönelik gerçekleştirdiği operasyonda biri kadın üç mücahid şehid oldu.

DAĞISTAN - Dağıstan'nın Hasav-Yurt şehrinde Güvenlik Güçlerinin bir binada tespit edilen mücahidlere yönelik gerçekleştirdiği operasyonda biri kadın üç mücahid şehid oldu.

Ria Novosti Rus Haber Ajansının haberine göre, "teslim olun" çağrısına silahla cevap veren direnişçilere yönelik Dağıstan İçişleri Bakanlığı'na bağlı Terörle Mücadele Birlikleri binaya saldırı düzenlendi. Operasyon öncesi binadaki sivilleri dışarıya çıkarttıklarını belirten Terörle Mücadele Şube yetkilileri operasyon sırasında 2 erkek biri kadın olarak üç teröristi öldürdüklerini açıkladılar.

 

Sabah çıkan haberlerde, önce Hasav-Yurt'ta şehid edilen Dağıstan Emiri Ramzan Nurlaev'in kardeşi Tagi Nurlaev'i bir binada sıkıştırdıkları yönünde idi. Tagi Turlaev Şehid Hattab'ın yanında eğitim görmüş ve Çeçenistan'da Rus işgaline karşı aktif mücadele vermiş bir mücahid idi.

Tagi ile birlikte Kazakistan vatandaşı Vadim Kadımov lakabı "Hamza" da şehid düştü. Hamza Kuzey Cephe Emir yardımcısı olarak tanınıyordu.
Yerel bağımsız kaynakların verdiği bilgilere göre, bölgede yaklaşık iki saat çatışma yaşandı. Terörle mücadele birliklerinden 5 kişi yaralandı, bunlar arasında ölen olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.
(Riyad Makaev - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.