Danimarka'da peçe ve burka takan Müslüman kadınlara ceza veriliyor

Danimarka'da peçe ve burka takan Müslüman kadınlara ceza veriliyor

1 Ağustos 2018’de yürürlüğe giren "Örtünme Yasası" kapsamında yasaklanan peçe ve burka giyen kadınlara yaklaşık 11 bin Türk lirası kadar idari para cezası uygulanıyor.

Avrupa’da yaygınlaştırılan İslam ve tesettür düşmanlığı her geçen gün daha da tırmandırılıyor. Avrupa’nın bilinçli olarak İslam düşmanlığını tırmandırması ve bunu Müslüman kadının tesettürü üzerinden yapması ise büyük tepki topluyor.

Her platformda çok kültürlülükten dem vuran Avrupa, İslam kültürü ve yansımalarına karşı ise düşmanca davranıyor, Müslümanları toplumdan dışlayıp ayrıştırmaya, ötekileştirmeye ve damgalamaya çalışıyor.

Danimarka'da 1 Ağustos 2018’de yürürlüğe giren 'Örtünme Yasası'yla, insan hakları ve özgürlükleri ihlal edilerek, peçeli kadınlara yönelik kanun çıkartıldı.

Danimarka Devlet Televizyonu DR’nin Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine dayandırdığı haberine göre, Danimarka’da 60 kişiye kamuoyunda "burka ve peçe" yasası olarak da bilinen "Örtünme Yasası"na aykırı davranmaktan idari para cezası uygulandı.

Kanun kapsamında yasaklanan peçe ve burka giyen kadınlara yaklaşık 11 bin Türk lirası kadar idari para cezası uygulanıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler