Darbeci Sisi'den Hafteri kurtarmak için Kahire Deklarasyonu

Darbeci Sisi'den Hafteri kurtarmak için Kahire Deklarasyonu

​Sisi, Libya'da köşeye sıkışan Hafter'i kurtarmak için "Kahire Deklarasyonu" adlı ortak bir siyasi girişim başlattı.

Mısır'da Darbeci rejimin başkanı Abdul Fettah el-Sisi Libya'da iyice köşeye sıkışan Hafter'i bulunduğu durumdan kurtarmak için sözde ortak bir siyasi girişim ilan etti.

Sisi, Tobruk'ta bulunan ve darbeci Hafter'e bağlı Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih, Libya Ulusal Ordusu Komutanı Halife Hafterle beraber ortak basın bildirisi ilan etti.

Ortak basın bildirisini okuyan darbeci Sisi, şu ifadelere yer verdi:

"Birleşmiş Milletler kararları ve Paris, Roma, Abu Dabi ve nihayet Berlin'de girişilen çabalar neticesinde Libya'daki krizi çözmek için iki taraf bir Libya girişimi içeren "Kahire Deklarasyonu" nu başlatmayı uygun gördü."

Sisi, bu girişimin önümüzdeki Pazartesi saat 06: 00'da ateşkes ilan edilmesiyle tüm uluslararası ve ulusal çabalara ve girişimlere saygı gösterilmesini gerektirdiğini de sözlerine ekledi.

Libya ordusunun ilerleyişini zaman kazanarak durdurmak isteyen darbeci Sisi, "Tüm yabancı tarafların paralı yabancı askerleri Libya topraklarından çıkarmaya, milislerin dağıtılmasına ve silahların teslim edilerek Libya Ulusal Ordusu'nun ülkede güvenliği tesis etmesi için işini yapmasına imkân sağlamaya davet ediyoruz." dedi.

Bu girişimin, krizin tüm siyasi, güvenlik ve ekonomik düzeylerde bütünleşik yollarla çözülmesini içerdiğini söyleyen Sisi, Birleşmiş Milletlerin öncülüğünde yeni bir siyasi sürecin başlatılması gerektiğini söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.