Darbeci Sisi'nin Kahire Deklerasyonu'na Cumhurbaşkanı Danışmanı'ndan tepki

Darbeci Sisi'nin Kahire Deklerasyonu'na Cumhurbaşkanı Danışmanı'ndan tepki

​Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Ordusu'nun, General Hafter'e ağır darbeler vurması üzerine darbeci Sisi'nin, Kahire Deklarasyonu hamlesine Cumhurbaşkanı Danışmanı Yasin Aktay'dan tepki geldi.

Libya'daki savaşta ağır yenilgiler alan Hafter'in çırpınışlarını durdurmak ve nefes almasını sağlamak için darbeci Sisi, Kahire Deklarasyonu adı altında siyasi bir hamle başlattı.

Yapılan yeni manevraya ilk tepki, Cumhurbaşkanlığı Danışmanı'ndan geldi.

Konuya ilişkin Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Danışmanı Yasin Aktay, "Birilerinin bir yerlerde basın toplantıları düzenleyerek bütün güçleriyle ölmüş bedenlere ruh, tükenmiş ciğerlere nefes üflemeye çalıştıklarını görmek üzücü. Ölene en büyük ikram onun defnedilmesidir." dedi.

Yapılan zorunlu hamleye karşı bazı Arap ve Batı ülkelerinden ise destek geldi.

Suudi Arabistan, Bahreyn, BAE, Ürdün ve Fransa'nın yanı sıra Amerika ve Rusya; Libya krizinin çözümüne ilişkin yayınlanan Kahire Deklarasyonu'nu memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

UMH ise darbeci Sisi'nin siyasi manevra niteliğindeki ateşkes çağrısına tepki göstermişti.

UMH Sözcüsü Muhammed Kanunu, yaptığı açıklamada, ordusunun savaşı başlatmadığını ama ne zaman biteceğini ve nerde biteceğini de kendilerinin belirleyeceğini vurgulamıştı.

Kanunu, darbeci Hafter'e göndermede bulunarak "Uydu kanallarından savaş suçlusunun sapık görüntülerini izlemek için boş vaktimiz yok." açıklamasında bulunmuştu.

Kanunu, ordunun, Hafter milislerini kovalamada kahraman güçlerinin ilerlemesini güç ve kararlılıkla izlediğini söylemişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.