Darbeden medet uman birçok kişi ve devletin foyası ortaya çıkmıştır

Darbeden medet uman birçok kişi ve devletin foyası ortaya çıkmıştır

Darbe girişimi ve yaşanan gelişmeler hakkında konuşan AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin, dost olduğunu söyleyen devletlerin gerçek yüzünü ortaya çıkardığını söyledi.

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimi ve yaşanan gelişmeler hakkında İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, “Darbe girişimi, dost olduğunu söyleyenlerin gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştır” dedi.

Zekeriya Birkan, “15 Temmuz Cuma günü Türkiye, demokrasisi ve bekasına yönelik tarihinin en büyük terör saldırısı ile karşılaşmıştır. Toplumsal hiçbir tabanı olmayan, özel olarak yetiştirilmiş, ipleri Pennsylvania’nın elinde olan,  dış güçlerin uşaklığını yapsın diye bir araya getirilmiş insan gömleği giymiş iblisler demokrasimize, milletimizin istikbaline darbe girişiminde bulunmuştur.” dedi.

“Darbe girişiminde bulunan haşhaşilerin DAEŞ’ten, PKK’dan hiçbir farkı yoktur”

Darbe girişiminde bulunanlar hakkında yerli, milli olmadıkları konusunda zerre kadar tereddüttün olmadığını belirten Birkan, “Darbe girişiminde bulunan teröristler özel olarak yetiştirilmiş başka ülkelerin güdümünde olan kiralık katillerdir, haşhahilerdir ve DAEŞ’ten, PKK’dan hiçbir farkları yoktur. İstanbul’u işgal eden İngilizler bile meclisi bombalamamışlardır. Bu ülke birçok darbe görmüştür ama çoluk çocuk, yaşlı genç demeden sivil insanlar üzerine uçaklarla, helikopterlerle, tanklarla ateş eden, bombalayan, düşmanın bile beceremediği meclisi bombalayan böylesine şeref yoksunu insan müsveddelerini bir arada ilk defa görmüştür.” ifadelerini kullandı.

“Darbe girişiminde bulunanları TSK içine yuvalanmış cuntacı grup ile sınırlayamayız”

“Kesinlikle bu teröristlerin kökleri dışarıdadır, TSK ve Türk Güvenlik Güçleri ile en ufak bir alakaları yoktur” diyen Birkan,  “İstanbul Emniyet Müdürlüğünü işgal etmek için yola çıkan darbeci grubun içinde FETÖ soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan eski emniyet müdürünün asker kamuflajı giymiş bir şekilde yakalanması bu kirli hain saldırının sadece askeriye içerisine gizlenmiş cuntacı bir grup tarafından yapılmadığını göstermektedir.  Bunlar düşünme yetilerini kaybetmiş, muhakeme özelliklerini bir iblise teslim etmiş kuklalardır.” şeklinde konuştu.    

“Darbe girişimi dost olduğunu söyleyen devletlerin gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştır”

Darbe girişiminin insanlık açısından bir test olduğunu dile getiren Birkan, sözlerine şöyle devam etti:

“Milletçe yaşadığımız bu elim olay turnusol kâğıdı gibi demokrasiyi savunduğunu, özgürlüğün bekçisi olduğunu iddia eden birçok insanın, yerel ve uluslararası organizasyonların, dost olduğunu söyleyen devletlerin gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştır. Darbeye karşı olduklarını darbe girişimi bastırıldıktan sonra açıklayan, darbeden medet uman birçok kişi ve devletin foyası ortaya çıkmıştır. Siyasi hırslarının gözlerini kör ettiği bu insanların, darbeye duruşlarını belli etmeyerek ya da darbeye karşı gelmeyerek dolaylı ya da direk olarak darbeye destek vermelerini tarih unutmayacaktır.”

Birkan, ayrıca, “Aziz milletimizin canına, namusuna kasteden bu aşağılık insanların hukuk devletinin gerekleri çerçevesinde en ağır cezaların verilmesi için çalışacağımızdan kimsenin şüphesinin olmaması gerekir.” diye konuştu.

“FETÖ mensuplarının tekrar göreve dönmelerini engellemek için çalışmalar yapılacak”

Birkan; “248 vatandaşımızı şehit eden, yüzlercesini yaralayan FETÖ mensubu teröristlerin, yargı zırhı ile tekrar görevlerine dönmelerini engellemek, bir daha böyle grupların ortaya çıkmaması, böyle olayların yaşanmaması için yeni güvenlik önlemlerinin alınması, özellikle kurumlara alımlarda yeni soruşturmalardan geçirilmesi adına gerekli çalışmalar yapılacaktır. Yaşadığımız darbe girişimin organize eden FETÖ terör örgütünün; gizli sapkın dini anlayışı, gizili ajandası, amacına ulaşmak için her türlü yöntemi kullanmayı mubah görmesi sadece Türkiye için değil insanlık adına bir tehdittir. Bu tarz terör örgütlerinin tekrardan oluşmaması adına özellikle akademisyenlerin ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın çalışmalar yapması insanlık adına bir zarurettir.” ifadelerini kullandı.

“OHAL kararı darbeci teröristlere karşı alınmıştır, vatandaşlarımızın hayatını kısıtlamayacaktır”

Kafalarda soru işareti haline gelen OHAL uygulaması hakkında da açıklamalarda bulunan Birkan, “OHAL demokrasi içinde hukuki bir uygulamadır. Bu uygulama ile demokrasiyi savunmak adına güçleneceğiz ve terörist darbecileri hızlı bir şekilde bertaraf edeceğiz. Fransa’da sadece bir patlamadan sonra bozulan kamu düzenini tekrar tahsis etmek için OHAL kararı alınmış hatta yakın bir zamanda 6 ay daha uzatılmıştır. Bu ve bunun gibi uluslararası yükümlülüklerle çelişmeden alınmış bu tarz birçok karar örneği vardır. Vatandaşlarımız, sivil hayatı kısıtlayan OHAL ile darbecileri kısıtlayan OHAL’i karıştırmamalıdır. Halkımız, yaşadığımız bu zorlu dönemde alınacak kararların ekonomi açısından piyasa dostu olacağından emin olmalıdır. Küresel piyasalarda yatırımcı güveninin devamını sağlayan mantıklı politikalar uygulanacaktır. Bu zamana kadar elde etmiş olduğumuz kazanımların gerilemesine asla izin vermeyeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Birkan, son olarak, Cumhurbaşkanın ya da yetkili devlet adamlarının “evlerinize dönün” diyene kadar halkın meydanlarda olmasını isteyerek sözlerini noktaladı.

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.