Darp edilen aileden saldırganların serbest bırakılmasına tepki

Darp edilen aileden saldırganların serbest bırakılmasına tepki

Mardin’in Midyat ilçesinde akrabaları tarafından darp edilen aynı ailenin 3 ferdi, saldırganların dışarıda olduğuna dikkat çekerek can güvenliklerinden endişe duyduklarını belirtti.

Geçtiğimiz pazar günü Midyat’ın kırsal Yolbaşı (Kefırıllâb) Mahallesinde akrabaları tarafından engelli eşi ve kayınbabası ile birlikte darp edilerek hastanelik olan Şine Göksu, gazetecilere yaşadıklarını anlattı.

Saldırıda yüzünden ve ellerinden ciddi şekilde yaralanan anne Şine Göksu, üç erkek tarafından saldırıya uğradıklarını, bir kadının da evinin içinden onlara sözlü destek verdiğini söyledi.

Saldırganların, eşinin akrabası olduğunu hatırlatan Göksu, "Yeni yaptığımız evimiz ve arsamıza gitmemizi istemiyorlar. Bizim mallarımızı gasp ediyorlar. Biz de bunu kabul etmiyoruz. Ve hoş bir şey değildir yaptıkları. Diyorlar, 'ne işiniz var burada?' Bizi tehdit ediyorlar ve bize küfür ediyorlar her gün. Her zaman rahatsız ediyorlar bizi. Biz mağduruz. Tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Destek istiyorum. Can güvenliğimizin sağlanmasını istiyorum. Böyle olmaz. Yetkililer, yapacaklarını ben öldükten sonra mı yapacaklar? Ne faydası olacak?" dedi.

"Çocuklarım için endişeleniyorum"

Büyük zorluklarla çocuklarını yetiştirip okuttuğunu ifade eden anne Göksu, "Ben bir kadınım ve gücüm yoktur. Çocuklarımı da darp ettiler. Zaten oğlum da yaralandı. Kolunu ne hale getirdiler. Hiç hoşuma gitmiyor böyle olması. Ne zorluklarla yetiştirdim ve okuttum çocuklarımı. Ben onlar için endişeleniyorum. Babaları ve dedeleri de kötü haldeler. Bizi kıskanıyorlar. Diyorlar siz nasıl ev yaparsınız, biz kabul etmiyoruz dediler. Her gün tehdit ediyorlar bizi. Sonuna kadar şikâyetçiyiz. Şimdi dışarıdalar. Bakın ellerimi ve yüzümü ne hale getirdiler. Ben onların tutuklanmasını istiyorum. En büyük cezayı istiyorum. Korkuyorum, çocuklarım için korkuyorum. Tutuklansınlar." diye konuştu.

"Annem, taş ve sopalarla darp edildi"

Saldırıda kendisine de kolundan yaralanan Şine Göksu'nun oğlu Ali Göksu, taş ve sopalarla saldırıya uğradıklarını belirterek saldırganların serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Göksu, "Bu şahıslar halen dışarıda geziyor. Herhangi bir şey yapılmadı. Bu konuda mağduruz. Gereken işlemlerin yapılmasını istiyoruz. Jandarmaya gittik ve ifade verdik. Ama kendileri şu an dışarıdalar. Ve şu an bizim can ve mal güvenliğimiz tehlike altındadır. Bu konuda yetkililerden ricamız bunların tutuklanıp yargıya teslim edilmesi. Daha önce de arsamız ve evimizde bizi tehdit ettiler. Yine küfür ettiler. Daha önce de böyle müdahalelerde bulundular. Jandarma bizi hastaneye kadar götürdü. Gerekli tedavileri yaptılar. Ondan sonra karakolda ifade verdik." diye konuştu.

Saldırıda göğsünden yaralanan yüzde 80 engelli baba Selahattin Göksu ve Dede Mahmut Göksu da yaşanan saldırının faillerinin bir an önce adalete teslim edilmesini ve kendilerine sahip çıkılmasını istediler.Öte yandan darp edilen aile, yine saldırıya uğrayabilecekleri endişesiyle inşaat halindeki evlerine gidemediklerine dikkat çekti.

Geçtiğimiz gün saldırının ardından gözaltına alınan şüpheliler, Y. G. C.G. ile H.G. gözaltına alınmış, ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler