Dava Adamı Salih Çelik mezarı başında yad edildi

Dava Adamı Salih Çelik mezarı başında yad edildi

​Hayatını İslam davasına adayan Salih Çelik'in vefatının 2'nci yıl dönümü münasebetiyle mezarı başında bir program düzenlendi.

İslami hizmetlerinden dolayı 90’lı yılların karanlık döneminde 28 Şubat zulmü ve FETÖ yargısının verdiği hukuksuz kararları sonrası gözaltında gördüğü ağır işkenceler sonucu böbrek ve karaciğer kanserine yakalanan dava adamı Salih Çelik vefatının 2 yılında unutulmadı.

Vefatının yıl dönümünde mezarı başında yad edilen merhum Çelik için Susa Şehidleri Mezarlığında program düzenlendi.

Yasin-i Şerif ile başlayan programda merhumun dava arkadaşlarından Molla Münir Şanlı, Çelik'in güzel ahlakı, İslam davasına olan bağlılığı ve çektiği sıkıntıları anlattı.

Vefatından yaklaşık 25 yıl öncesinden kendisiyle tanıştığını aktaran Şanlı, "Bu dava içerisinde Allah'ın razı olabileceği hangi vasıflar varsa ben bunları Salih kardeşimiz de gördüm. Salih abimiz bu davanın öncülerindendi. Öncülerin ecirlerinin fazla olmasının sebebi de o zamanlar davayı omuzlayanlara 'sizler kaç kişisiniz veya gücünüz ne kadardır ki bu yükü üstleniyorsunuz' denirdi. Bu söylemler karşısında imanı zayıf olan kimse geri adım atar ve tüm şevki kırılırdı. Ama Salih abimiz geri adım atmamış, arkadaşlarını yalnız bırakmamıştı." dedi.

"Çok kanaatkâr bir kişiliğe sahipti"

Şanlı, "Bu dava süresince PKK'nin oluşturduğu sıkıntılar karşısında Salih abimiz hep ön safta olmuş, uygulanan ambargo ve baskılara göğüs geren şahsiyetlerden biriydi. Çok kanaatkâr bir kişiliğe sahipti. En sıkıntılı dönemlerde moralimizin bozuk olduğu süreçlerde o sergilediği güler yüzüyle bizlere enerji veriyordu." ifadelerini kullandı.

Sahabelerin sıkıntılı dönemlerde Peygamber Efendimizin yanına gidip varlığıyla moral bulması misali merhum Çelik'in de tüm baskı ve zulümlere karşı kendilerine moral verdiğini belirten Şanlı, "Bu kardeşimiz o dönemlerde muhaceret hayatı yaşayıp hicret etmek mecburiyetinde kaldı, ardından cezaevi süreci yaşadı ve en son malum hastalığa yakalanarak vefat etti." şeklinde konuştu.

"O sözünde durdu ve şehidlerin arkadaşı oldu"

Peygamber Efendimizin 'Bütün kalbiyle şehid olmayı isteyen kişiyi Allah, yatağında ölse bile, şehidler mertebesine ulaştırır' hadisi şerifini hatırlatan Şanlı, "Biz de onun şehidler mertebesine ulaştığını ümit ediyoruz. Ayet-i Kerime'de 'Müminlerden öyle erler vardır ki Allah´a verdikleri sözü yerine getirdiler, kimi adağını ödedi kimi de beklemektedir, verdikleri sözü hiçbir şekilde değiştirmediler' şeklinde belirtildiği gibi Salih abimiz de sözü üzerine durdu ve şehidlerin arkadaşı oldu." dedi.

Merhum Salih Çelik, böbrek ve karaciğer kanseri dolayısıyla 20 Eylül 2019 günü saat 17.00 sıralarında Diyarbakır'da tedavi gördüğü özel bir hastanede Rabbine kavuşmuştu. Dava arkadaşlarının omuzlarında taşınan Çelik'in naaşı, vasiyeti üzerine Silvan’a bağlı Susa (Yolaç) köyündeki Susa Şehidleri Mezarlığına defnedilmişti.


Dava Adamı Salih Çelik mezarı başında yad edildi

Dava Adamı Salih Çelik mezarı başında yad edildi

Dava Adamı Salih Çelik mezarı başında yad edildi

Dava Adamı Salih Çelik mezarı başında yad edildi

Dava Adamı Salih Çelik mezarı başında yad edildi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler