Davutoğlu Bursa’da konuştu

Davutoğlu Bursa’da konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve birçok bakanın katılımıyla, Doblo Amerika üretim başlangıç ve ihracat töreninde konuşarak, Yasin Börü ve 3 arkadaşını katleden zanlıların yakalandığını belirti.

Tofaş şirketinin Doblo Amerika üretim başlangıç ve ihracat töreni, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleşti.

Başbakan Davutoğlu'nun Bursa ziyareti sırasında üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Yenişehir Havaalanı ile Tofaş fabrikası arasındaki yol güzergâhında tüm yollar trafiğe kapatılırken, Tofaş fabrikasında çevresinde kuş uçurtulmadı. Fabrika girişlerinde içeri alınanların didik didik arandığı, Tofaş fabrikası üzerinde sürekli olarak helikopterin uçuş yaptığı görüldü.

Programda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, gündeme bomba gibi düşen bir açıklamayla konuşmasına başladı.

ABD'ye ticari araç ihracı töreninde konuşan yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'da 6-7 Ekim Kobani olayları bahane edilerek kurban eti dağıtan Yasin Börü ve 3 arkadaşını 20'şer kez bıçaklayıp, cansız bedenlerini yaktıktan sonra yerde sürükleyerek kafataslarını parçalayan zanlıların yakalandığını duyurdu.

Davutoğlu, söz konusu gelişmeyi, "Gelirken son bir haber iletildi İçişleri Bakanımız tarafından; 6-7 Ekim olayları esnasında Diyarbakır'da katledilen Yasin Börü ve 3 arkadaşının katil zanlıları 16 kişi, bugün sabah yakalandı ve adalete sevk edildi." sözleriyle duyurdu.

Katillerin yakalanması alkışlandı

Başbakan, katillerin yakalandığını duyurduğu anda salonda ki konuklar tarafından uzun bir süre alkışlandı.

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Bursa Milletvekili Bülent Arınç, ise Tofaş'ın Demirtaş OSB'nin amiral gemisi olduğunu belirterek, "Bursa ekonomisine de çok şeyler kazandırmaktadır. Tofaş, binlerce ürünü ile hem ülkeye hem de Bursa'ya büyük değer kazandırıyor. Ben Demirtaş doğumluyum. Bu nedenle benim için çok değerli bir tören. Demirtaş halkı Bursa'nın güzel insanları gibi çok güzel insanlardır. Demirtaş'ta binlerce insan çalışıyor" dedi.

Bursa'nın hayırseveri çok olan bir şehir olduğuna değinen Arınç, "Bursa ticarette, sanayide, tarımda sosyal sorumluğu çok iyi biliyor. Özellikle bu eğitim konularında çok daha ileridedir. Bugüne kadar hayırsever vatandaşlarımızın eğitime kazandırdığı 382 milyonun üzerindedir. Tofaş, 6 milyon lira sarf ederek Nilüfer ilçesinde güzel bir okul yaptılar. Bunu yeterli bulmuyorum. Tofaş gibi bir devin başka sosyal sorumluk yapmasını da bekliyorum. Demirtaş'ın ihtiyacı olan Tofaş'ın isminin olacağı bir eserin kazandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

"Demirtaş Osmangazi'den ayrılarak ilçe yapılsın"

Demirtaş Mahallesi'nin Osmangazi'den ayrılarak ilçe olması gerektiğini belirten Arınç, "Bursa'nın nüfusu 3 milyona yakındır. Hükümet politikamız değişir de, benim siyaset hayatım yetişmezse, ilçe yapılması söz konusu olduğunda Demirtaş'ın Osmangazi'den ayrılarak ilçe yapılmasını tavsiye ediyorum. Eğer başka yerde ilçe yapacaksak ilk sırada mutlaka Demirtaş olsun.” (Zeki Aras –İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.