Davutoğlu Konya'da gençlerle bir araya geldi

Davutoğlu Konya'da gençlerle bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği programda gençlerle bir araya geldi.

KONYA- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Büyükşehir Belediyesi Kılıçarslan Gençlik Merkezi’nde gençlerle bir araya geldi.

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kılıçarslan Gençlik Merkezi’nin 15 bin civarında üyesiyle Türkiye’nin en önemli gençlik merkezlerinden birisi olduğunu söyledi. Büyük bir kompleks olan Gençlik Merkezi’nde üye gençlerin çok sayıda imkandan yararlandığını kaydeden Başkan Akyürek, 1 Nisan’dan itibaren gençlere yeni imkanlar tanıyacaklarını söyledi.

 

Gençlerle sohbet ederek çeşitli tavsiyelerde bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, her zaman kendileriyle barışık olmalarını ve psikolojilerini sağlam tutmaları tavsiyesinde bulundu.

 

Bakan Davutoğlu, “Özgüven sahibi olacaksınız, misyon sahibi olacaksınız, birikim sahibi olacaksınız. Gönül diliyle konuşan bir iletişimci olacaksınız. Gelecek planlamanızı yaparken genç yaşlarda ne yapmak istediğinizi planlayıp iddialı olacaksınız.” dedi.

 

Bir devletin dış politikasını planlarken devletin o günkü kapasitesinden hareket edilmezse o ülkenin geliştirilemeyeceğini kaydeden Bakan Davutoğlu, “5 sene önce Afrika’nın her yerinde büyükelçiliğimiz olacak dedik, kimse inanmadı.  Afrika’da 23 büyükelçilik açtık. Türkiye’nin Cumhuriyet tarihi boyunca 12 büyükelçiliği vardı. Şu anda 35 büyükelçiliğimiz oldu. 5 sene içinde dış temsilcilik sayımızı 161’den 221’e çıkardık. Şu anda dünyada 6. ülkeyiz. Bizim kulağımıza fısıldananları dinlemiş olsaydık, böyle bir şey hayalcilikti. Bunu kendi hayatınıza da uygulayabilirsiniz. Yapacağınıza inandığınız şey hayal değildir. Her şey hayal etmekle başlar. Rüyanız yoksa idealiniz yoktur. Bir ideal rüyanıza girecek kadar önemli değilse ideal değildir” diye konuştu.

 

Programa Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet İzi, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Muhammed Emin Şahin, Kılıçarslan Gençlik Merkezi Müdürü Alper Oral ile çok sayıda öğrenci katıldı. (İsmail Yılmaz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.