DEDAŞ’ın enerji nakil hattı için açtığı çukurlar vatandaşı mağdur ediyor

DEDAŞ’ın enerji nakil hattı için açtığı çukurlar vatandaşı mağdur ediyor

​Siirt’te, DEDAŞ’ın yeni enerji nakil hattı çalışmaları nedeni ile kazılan çukurlar vatandaşı mağdur ediyor.

Verilen hizmetlerin eziyete dönüştüğünü ifade eden vatandaşlar, kazılan çukurların aylarca kapatılmadığını belirtiyor.

Siirt merkez Kooperatif Mahallesi 1745 sokakta DEDAŞ’ın yeni enerji nakil hattı çekmesinden dolayı kazılan ve derinliği bir buçuk metreye varan çukurlar tehlike oluşturuyor. Kimi zaman çocuklar, kazılan çukurların içine düşerek yaralanırken, mahalle sakinleri ise çıkan toz nedeni ile pencereleri dahi açamadıklarını ifade ediyor.

DEDAŞ’ın bir ayı aşkındır enerji nakil hatların döşenmesi için açtığı çukurların bir türlü kapatılmadığını dile getiren Hediye Yıldırım, yapılan hizmetlerin kendileri için eziyete dönüştüğünü belirtti.

Yıldırım, "Küçük çocuklarımız çukurlara girip, kendilerine zarar veriyorlar. Keşke benim çocuğumu görseydiniz ayakları mahvolmuştu. Sürekli bekliyoruz, bugün DEDAŞ çalışanları gelmişti onlara söyledik 'neden yapmıyorsunuz? Onlarda çocuklarınıza sahip çıkın.' dediler. Kapımızın önünü kazmışsınız ve neredeyse 2 ay geçti ama yine de çukurlar kapatılmadı ve kapatılmasını bekliyoruz. Sokaklar çok pis ve tozdan geçilmiyor. 2 sene önce yine aynı şekilde bu sokakta çalışma yapılmıştı. Caddemize ne yapıyorsunuz? Şeklindeki sorumuza 'sizin iyiliğiniz için' diyorlar. Nasıl bizim iyiliğimiz için oluyor? Yaptıkları hizmet gerçekten bize eziyet oluyor." diye konuştu.

"İznimiz olmadan bazı ağaçlarımızı kestiler"

DEDAŞ’ın uzun bir süre önce burada bir çalışma başlattığını ve izinleri olmadan da bazı ağaçlarının kesildiğini iddia eden Sadık Yıldırım, geçenlerde çukura düşen bir çocuğun büyük bir tehlike atlattığını söyledi.

Mahalle sakinleri olarak sosyal medya üzerinden zaman zaman şikâyetlerini dile getirdiklerini belirten Yıldırım, "Ama anlık olarak geliyor, bir çalışma yapıp gidiyorlar. Çocuklar, sürekli çukurlara giriyorlar, dün çocuklardan bir tanesi çukurun karşı tarafına atlarken düştü, Allah’tan yüzü briketlere değmedi. Eğer briketlere değseydi çok kötü yaralanacaktı. Çocuklar bunu oyun zan ediyor. En kısa sürede bu çukurlar kapatılmalı. Yapacaklarsa işlerini tam yapsınlar, yarın yağışlar başlayacak, çukurlar su dolacak, çocuklar içine girecek. Allah muhafaza bir çocuğun burnu kanaması mı gerekiyor işlerini tamamlamaları için. Hoş olmayan bir görüntü var. Bu şekilde bırakıp gitmişler, diyecek bir söz bulamıyorum. Umarım tez zamanda bu işi bitirirler." dedi.

"Şikâyetlerimizi ilettik ama bizi dinleyen kimse olmadı"

Hizmet yaparken kendilerine eziyet verdiklerini dile getiren Selahaddin Yıldırım, sorunun bir an önce giderilmesini istedi.

Selahaddin Yıldırım, "Ben aslında uzun bir süredir il dışındaydım, memlekete geldiğimde evimizin önünü bu şekilde gördüm. Çocuklar sürekli çukurlara düşüp, yaralanıyorlar. Annem fazla yürüyemiyor. Geçenlerde annem çukura düşüp, kafasını yere çarpmış. Biz bu durumdan çok şikâyetçiyiz. Tozdan dolayı her gün balkonlarımızı yıkamak zorunda kalıyoruz. Çocukların oyun oynayabilecekleri bir alan kalmadı. Sürekli çukura düşüyorlar. Tozdan dolayı pencereleri açamıyoruz.

Konu hakkında İLKHA'nın görüştüğü Siirt DEDAŞ yetkilileri, açıklamada bulunamayacaklarını belirttiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler