DEDAŞ'ın kaçak elektrik cezası kestiği köylülerden tepki

DEDAŞ'ın kaçak elektrik cezası kestiği köylülerden tepki

Diyarbakır’da kendilerine haksız kaçak cezası kesildiğini öne süren köylüler, Dicle EDAŞ binasını gelerek tepkisini gösterdi.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan Cumhuriyet, Durulmuş, Güleçoba köylerinin sakinleri Dicle EDAŞ’ın kendilerine kaçak elektrik kullanmadıkları halde para cezası kesildiğini ileri sürerek tepki gösterdi.

Edinilen bilgilere göre, Dicle EDAŞ Kaçak Elektrik Tarama ekipleri, Kayapınar ilçesinde bulunan Cumhuriyet (Bağlıklı), Durulmuş (Kolıka), Güleçoba (Aşıkan) köylerinde çalışma yürüttü. Köylülerin kaçak kullandıklarını ileri süren ekipler, ceza kesilen her aboneye 2 bin ila 6 bin arasında para cezası kesti.

Kesilen para cezasına tepki gösteren köylüler, Şanlıurfa Karayolu üzerinde bulunan Dicle EDAŞ Diyarbakır İl Müdürlüğüne geldi. Burada kurum yetkilileri ile görüşmek isteyen kalabalığı, güvenlik personeli engelledi. Tartışmanın büyümesi üzerine olay yerine polis geldi. Çok sayıda zırhlı araç ile gelen polis köylüleri dağıtmak için iletişime geçti. Köylülerin elektrik sayaçlarına bakılmadan kendilerine ceza kesildiğini söyleyerek Dicle EDAŞ yetkilileriyle görüştü. Yetkililerle görüşen köylüler, mağduriyetini anlattı.

Hatırlanacağı üzere, DEDAŞ’ın Diyarbakır’daki bazı personelin, fazla prim alabilmek için kaçak elektrik kullanmayan vatandaşlara kaçak kullandıklarına dair fatura çıkardıkları iddia edilmiş halk ise bu uygulamaya tepki göstermişti.

İddialar üzerine İLKHA’ya değerlendirmede bulunan Tüketici Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Niyazi Kavar ise elektrik dağıtım şirketlerinin tüketicilerden aldıkları kayıp kaçak bedelleri hakkında kendilerine çok sayıda şikâyet geldiğini söylemiş ve yetkilileri göreve çağırmıştı.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.