Değirmenönü ile Karapınar birbirine bağlanıyor

Değirmenönü ile Karapınar birbirine bağlanıyor

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde Deliçay’ın ayırdığı Değirmenönü ve Karapınar mahalleleri köprü ile birbirine bağlanıyor.

Yıldırım ilçesinde Deliçay’ın ayırdığı Değirmenönü ve Karapınar mahalleleri köprü ile birbirine bağlanıyor. Ayakları dikilen köprüde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 3 ay sonra Ankara Yolu’nun Karapınar Köprüsü’yle önemli bir ulaşım aksına daha kavuşacağını söyledi.

“Ulaşım için önemli alternatif”

Temeli daha önce atılan, şu anda ayakları dikilen köprünün yaklaşık 3 ay sonra kullanıma hazır hale geleceğini söyleyen Başkan Altepe, “Karapınar Köprüsü Ankara Yolu’na büyük nefes aldıracak. Bursa’yı boydan boya geçen alternatif 30 metrelik yolun da Yıldırım üzerinden Kestel bağlantısı gerçekleşmiş olacak. Mimar Sinan Bulvarı’ndan devam eden ve 2. Cadde’den süren bu yol, Değirmenönü tarafından Karapınar’a bağlanıyor. Kent içi ulaşım için önemli bir alternatif.” dedi.

Altepe, Ankara Yolu’nda tüm köprülerin 60 yıl sonra ilk kez bu dönemde yenilenerek sağlam hale getirildiğini söyledi.

“3 ay içinde de ulaşım sağlanmış olacak”

Karapınar Köprüsü’nün zincire dahil edilmesiyle kaliteli ulaşımda bir adım daha attıklarını, daha iyi standartları yakalamak için alternatif köprü ve yollar hazırladıklarını ifade eden Başkan Altepe, “ Karapınar Köprüsü’yle birlikte alternatif yolda önemli adım atılmış olacak. Şu anda dere yatağı çalışmalarımızla karşılıklı iki ayağın imalatı başlıyor. 2 ay sonra da dışarıda imalatı yapılan köprülerimizin ana parçaları gelecek. Köprüler yerlerine monte edilecek. 3 ay içinde de artık ulaşım sağlanmış olacak. Değirmenönü ve Karapınar yıllar sonra birbiriyle buluşmuş olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu. (İLKHA)







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.