DEMEK Ki NE iMiŞ?

DEMEK Ki NE iMiŞ?

Karasu, HDP'nin yüzde 10,7 oranında oy almasıyla ilgili olarak, “Şunu vurgulamalıyız ki, Kürt Özgürlük Hareketi'nin yaklaşımı ve öngördüğü çalışma tarzında ısrarlı olunsaydı yüzde 20'lere kadar çıkmak mümkün olurdu” demiş.

Hüseyin Kaya / Doğruhaber

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, HDP'nin yüzde 10,7 oranında oy almasıyla ilgili olarak, “Şunu vurgulamalıyız ki, Kürt Özgürlük Hareketi'nin yaklaşımı ve öngördüğü çalışma tarzında ısrarlı olunsaydı yüzde 20'lere kadar çıkmak mümkün olurdu” demiş.

Özgür Gündem'de “Hüseyin Ali” adıyla yazan Mustafa Karasu, şöyle bir soru sordu: “Bir de işin bu tarafından bakılmasını tavsiye ederiz. Kürt Özgürlük Hareketi'nin doğrudan toplumu etkilediği yerlerde HDP'nin oy oranının yüksek olması bu gerçekliğin işareti değil midir?”

İşler tersine dönmüş, diyeceğim; ama biraz bekleyeyim.

Öyle ya dağdaki adam (Kandil sakinleri), bağdakine (HDP, DTK ve bilumum alfabe harfleri) ayar vermeye devam ediyor.

“Kürt Özgürlük Hareketi” ki Pkk oluyor. Karasu'ya göre Pkk'nin yaklaşımı ve öngördüğü çalışma tarzı olsaydı HDP'nin oy oranı yüksek olurdu.

Mesela…

Pkk'nin “yaklaşım”ı üzerinde duralım örneğin.

Yanlış yaptığına inanılan kişiler birebir ajan değilseler bile “objektif ajan” kriterlerine uydukları için yani yaptıkları ile farkında olmadan örgüte zarar verdikleri gerekçesiyle infaz edilirler. HDP gereksiz yere konuşup “düşman”ın eline koz veren kişileri parti disiplinine uymaya davet edeceğine Pkk'nin “yaklaşım”ını benimseyip infaz etseydi başarılı olurdu, demek istiyor Karasu.

Bir de HDP, Pkk'nin “çalışma tarzı”na uymamış.

Pkk, silahlı bir harekettir ve Türkiye devletinin silahlı güçlerine karşı mayınlama, roketleme, hendek kazma türünden eylemlerle kendine has bir “çalışma tarzı” ortaya koymuş.

HDP de başarılı olmak için bu “çalışma tarzı”na uymalıydı. Yani Türkiye devletinin siyasi güçlerine karşı mayınlama, roketleme ve hendek kazma eylemlerine girmeli, “özyönetim” alanlarını meclise taşımalı, diğer partilerin temsilciliklerine karşı misilleme saldırıları yapmalıydı.

Tüm analizler bir tarafa Karasu'nun bu söyledikleri üzerinde hassasiyetle durulmalı ve bundan yola çıkılarak “hareket sosyolojileri” geliştirilmelidir.

Öyle ya herkes asıl meseleyi ıskalamış ve meseleye yanlış yerlerden bakmaktadır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.