Demirtaş'ın Görüştüğü Mücadele Ehli İslamcılar Kim?

Demirtaş'ın Görüştüğü Mücadele Ehli İslamcılar Kim?

Selahattin Demirtaş'ın görüşme yaptığını ifade ettiği "İslami Mücadele"den kesimlerin kim olduğu merak uyandırdı!

PKK’nın polis ve askerlere yönelik saldırıları sonrasında Hükümetin örgüte yönelik operasyonları HDP yetkililerini telaşlandırmış durumda. Operasyonlar öncesine kadar “Çözüm Süreci” için olumlu hiçbir cümle kurmayan PKK ve HDP yetkilileri nedense askeri operasyonlardan sonra birden Çözüm Sürecini keşfetmiş durumda. Gerek Kandil’in ve gerekse de HDP’nin daha önce kullandığı tehditkar, yukarıdan bakan, “tükürüğüyle boğan” üsluptan eser yok şu anda. Ne de olsa “iki adım ileri bir adım geri” de taktik-stratejinin bir parçasıdır.

Taktik manevraya rağmen yine de zor oyunu bozar gerçeği bir kez daha ortaya çıkmış durumda. Üç yıldır başta Müslümanlar olmak üzere bölge halkını PKK/HDP’nin giyotinine teslim eden Hükümet, halkın rahat nefes almasına yol açan adımları yeni yeni de olsa atmaya başladı. Bölge halkının özgür iradeleriyle şu an itibariyle hareket ettiğinin en önemli göstergesi örgütün ve HDP’nin bütün ısrar ve zorlamalarına rağmen protesto eylemlerine ve PKK militanlarının cenaze eylemlerine katılımının çok düşük geçiyor olmasıdır.

İşlerin yolunda gitmediğini gören HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş görüşme üstüne görüşme gerçekleştiriyor. Şu ara Brüksel’de olan Demirtaş geçtiğimiz günlerde de Taksim’de bir otelde görüşme gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında açıklama yapan Demirtaş; “yaradanın varlığına inanmasına rağmen Allah'ı kandırmaya çalışan insanlar dünyanın en tehlikeli insanlarıdır.” sözüyle derin bir laf ederken toplantıda kimlerin olduğunu ise “çok uzun süredir islami gelenekten, islami mücadele içerisinden gelmiş bazı temsilciler” şeklinde ifade ediyor. 7 Haziran seçimleri akşamında Selahattin Demirtaş irili ufaklı birçok kuruma HDP’ye olan destek ve katkılarından dolayı teşekkür ederken dindar, İslami bazı grupların ismini de zikretmişti.

Lakin bu sefer “islami gelenekten, islami mücadele içerisinden gelmiş bazı temsilciler”in isimlerini Demirtaş lütfedip söylememiş, muhabirler de gerek duyup sormayınca kamuoyu da bu büyük Mücahitlerin kim olduğunu öğrenemedi. Doğrusu Demirtaş’ın olumlayıcı ifadelerle söz ettiği “İslami Mücadele”den ne anladığının tartışma gerektirmeyecek kadar boş ve tutarsız bir mahiyet taşıdığı açıktır. Aynı şekilde bir sonuç doğurmayacağı da! Nitekim aynı Demirtaş seçimlerden önce de güya İslami kesimin temsilcileriyle bir otelde görüşme yapmıştı. İslami kesimde bir karşılığı olmayı bırakın açık bir şekilde sevilmeyen üç beş kişi ile bir masa etrafında “son derece verimli bir görüşme” gerçekleştirmişlerdi. Bütün bunlara rağmen biz yine de sorumuzu sormaktan imtina etmeyelim. Demirtaş'ın görüştüğü mücadele ehli İslamcılar kim?

Hürriyet'te Yer Alan Haber:

Selahattin Demirtaş: Allah'ı kandırmaya çalışan insanlar...

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Taksim'de bir otelde bazı köşe yazarları ve İslami kanaat önderleri ile gerçekleştirdiği görüşme sona erdi. Demirtaş, yaklaşık 2 saat 15 dakika süren görüşmenin ardından gazetecilere toplantıya ilişkin kısa bir değerlendirme yaptı.

Demirtaş, görüşmede son derece değerli eleştiri ve önerilerin olduğunu ifade etti. Demirtaş, "Bugün Türkiye'de çok uzun süredir islami gelenekten, islami mücadele içerisinden gelmiş bazı temsilcilerle bir araya geldik. Onları dinledik. Eleştirilerini, önerilerini açık yüreklilikle paylaştılar. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

reğinde Allah korkusu olan ve bu şekilde vicdan taşıyan her insanın vicdanına güvenirim. Ama yaradanın varlığına inanmasına rağmen Allah'ı kandırmaya çalışan insanlar dünyanın en tehlikeli insanlarıdır. Bugün bu vicdanlı kesim ile toplantı yaptık. Onların sesini, toplumdan aldıkları nabzı dinlemeye çalıştık. Partimizin toplantılarında bu eleştirileri, önerileri elbetteki değerlendireceğiz" dedi.

HAKSÖZ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler