Demirtaş’ın ilk duruşması görüldü

Demirtaş’ın ilk duruşması görüldü

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 2013 yılında işlediği 'görevli memura hakaret ve görevi yaptırmama için direnme' suçlarından yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve milletvekilliği düşürülen Selahattin Demirtaş’ın Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 2013 yılında işlediği 'görevli memura hakaret ve görevi yaptırmama için direnme' suçlarından yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

2013 yılı Ağustos ayında kapatılan BDP ve DTP tarafından organize edilen bir yürüyüş sırasında polise yapılan taşlı saldırının ardından Viranşehir Emniyet Müdürü ile bazı polisler, kendilerine hakaret ettiğini ileri sürdükleri Selahattin Demirtaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bugün  Viranşehir 1'inci  Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılmayı reddeden Demirtaş'ın, avukatları Muhsin  Karaman ve Mustafa Vefa katıldı.

Duruşmada söz alan avukatlar, sanık Demirtaş'ın salonda hazır edilmesi talebinde bulundu. Avukatların bu isteğinin davayı sürüncemede bırakma amaçlı olduğunu söyleyen savcının görüşü üzerine mahkeme başkanı talebi reddetti.

Mahkeme heyeti sanık Demirtaş'ın ve şikâyetçi polislerin SEGBİS ile katılmalarına karar vererek duruşmayı 22 Haziran tarihine erteledi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.