Demokratikleşme Paketi'ne AB'den ilk tepki

Demokratikleşme Paketi'ne AB'den ilk tepki

Yapılan açıklamada "pakette çok sayıda önemli unsur var" denildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketine AB'den ilk yorum geldi. Yapılan açıklamada, "Pakette çok sayıda önemli unsur var, hayata geçirilmesini bekliyoruz" denildi. 

Demokratikleşme Paketi'ne Avrupa’dan ilk yorum Avrupa Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle’nin sözcüsü Peter Stano’dan geldi. Stano, Erdoğan’ın “Avrupa Birliği muktesabatı reformlarda referansımızdır” şeklindeki açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Açıklamada, Türkçe’den farklı dillerin de birçok durumda kullanılabilecek olmasının yanısıra Mor Gabriel Manastırı başta olmak üzere azınlık haklarına yönelik reformların önemine dikkat çekildi.

Alınan reform kararlarının parlamentoda temsiliyet sorununu çözebileceği, devlet yardımlarındaki baraj şartının düşürülmesinin de çoğulculuğu artıracağı da Brüksel'den yapılan açıklamada kaydedildi. Reform sürecine muhalefet partilerinin de katılımının gerektiğine dikkat çeken Avrupa Birliği, paketteki önerilerin somut adımlara dönüşmesini ve uygulama sürecini yakından izleyeceklerini açıkladı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.