Demokro-MİT İslam Kongresi!

Demokro-MİT İslam Kongresi!

Yıllarca Kutlu Doğum Programlarına engel olmak için her türlü çabayı sarf edenlerin önce Kutlu Doğum Programı daha sonra ise İslam Kongresi düzenlemesi İnşaallah bir nedametin, pişmanlığın ya da Tövbe`nin kapısını aralar.

Yıllarca Kutlu Doğum Programlarına engel olmak için her türlü çabayı sarf edenlerin önce Kutlu Doğum Programı daha sonra ise İslam Kongresi düzenlemesi İnşaallah bir nedametin, pişmanlığın ya da Tövbe`nin kapısını aralar.

Hafta sonu D.Bakır`da düzenlenen Kongre, öncesindeki katılım ve davet süreci, Kongre`de okunan malum şahıstan gelen mesaj ve kongre sonrası yayınlanan bildirgesiyle içi içe geçen birçok tezat ve iftiralar içermekte.

MİT tarafından eklendiği iddia edilen, Mü`min Kardeşlerim, hitabı olaya bir hutbe havası katmaya çalışsa da, Adalardan gelen bu bildiri, doğrudan doğruya, burada bulunan şahıslardan ya da temsil ettikleri kurumlardan başka hiç kimse Müslüman değil, tekfirciliği üzerine bina edilmiş. Anlaşılan, o satırların yazarı İslami konularda hızlı ilerliyor. Bu kadar dönüşüme pes doğrusu. Marks kazandı hezeyanından tekfirciliğin sonsuz sınırlarına ulaşmak için epeyce bir çaba sarf edilmiş anlaşılan.

Ada tekfircisinin her zaman ki gibi; Kongreye gönderdiği mesajında da Hizbullah Cemaatini hedef alması da doğrudan doğruya bu kongrenin düzenleniş amacı hakkında kimi işaretler veriyor. Ada sakini; MİT damgalı"Taşeron Mektubudur Görülmüştür" ibareli mesajında, Hizbullah Cemaatini "Zalim Merkezden kaynaklanan bozguncu" olarak ifade ediyor. Devamında ise "İdam sehpaları kelle koparmalarıyla korkunç faşizmi başta Kürdistan halkı olmak üzere tüm İslam olan ve olmayan halklara, insanlara karşı uygulamaktadırlar. Otoriter laikçi ve milliyetçi faşizmin dünün ve bugünün halen acımasızca uygulanan devletçi faşizmi iken sözde daha güncel ve radikal dinciliğin faşizmi de bu adı geçen akım ve partiler eliyle olmaktadır, diyor.

Dikkat edelim, İslam Kongresi denilen bir kongre var ve kongrede okunan bir mesajda, açık açık gıybet yapılıyor, iftira atılarak Müslümanlar hedef gösteriliyor. Doğrusunu söylemek gerekirse Ada Tekfircisi her geçen gün kendini aşıyor. Şimdiye kadar bizden olmayan bütün Kürtler Hain ya da Kontradır, diyen zihniyet şimdi de bizim kontrolümüzde olmayan hiçbir Kürt, Kürt olmadığı gibi Müslüman da olamaz noktasına gelmiş durumda. Bu mudur senin Müslümanlığın.

ABD Emperyalizmi`nin Hizbullah Cemaatini, Terör Listesine aldığı günlerde Ada Tekfircisi`nin de irad ettiği Hutbesinde (!) Hizbullah Cemaatini hedef alması, nerelere mesaj acaba?

Ada Tekfircisi mesajında, karıncayı incitmemekten bahsediyor. On binlerce insanın katili olmakla suçlanan bir insanın, karıncayı incitmemekten bahsetmesi bir ironi ya da soğuk bir şaka olsa gerek.

Sadece, hain, damgasıyla damgalayıp binlerce PKK mensubu Kürt evladını Bekaa vadisine gömen zihniyete tavsiyemiz, Kendini bu kadar önemsememesidir.

At Sahibine göre kişnermiş. Dün Perinçekle beraber komünist hayaller kuranların ve bugün HDP çatısı altında Kürt halkını Pazarlama projesini başarıyla uygulayanların, bir yandan da mevcut iktidarın göz kırpıp onay vermesiyle İslam Kongresi düzenlemesi, sahiplikle ilgili kime itaatkâr tavırların yansıması olsa gerek.

Bu yöneliş ve her fırsatta Hizbullah Cemaatini ve ona yakın kuruluşları hedef almak neyin telaşı acaba?

Herkes de biliyor ki; Yapılan yüzlerce fiili saldırı, iftira, karalama, şantaj ve tehditlere rağmen Hizbullah Cemaati, şimdiye kadar halkın selameti için sabır silahına sarılmış durumda. Buna rağmen Hizbullah Cemaati`nin böyle üst perdeden itham edilmesi, bir telaşın ifadesi olsa gerek.

Özellikle çatışmaların azalması ve silahların az da olsa görünmez olmasıyla Kürt Halkı, PKK ve onun yaptıklarını sorgulamaya başladı. Bu sorgulamanın neticesi halkın Hizbullah`a teveccühü olacaktır. İşte bunu gören birçokları gibi, İmralı Tekfircisi de telaşlanmış durumda. Altlarından kayan zeminin hak yola doğru olduğunu görünce onlar da Müslüman taklidi yapmaya başladılar. Bu taklit onların fikri olmayıp mektuplarını mühürleyen akıl hocalarının enjeksiyonudur. Ama İslam`a yabancı olanların Müslüman taklidi yapmalarının da yakın zamanda bıkkınlık yaratacağı gerçektir.

İlginç olan bir durumda şu ki; o kongreye katılanlar hiç bir şekilde herhangi bir grubu ya da Müslüman Camiayı temsil yeteneğine sahip değiller. Tek özellikleri PKK`nın dümen suyunda olmaları ya da Eliaçık gibi marjinallikle damgalanmış olmaları. Yani Kürt partisi kurup Kürtçe bilmeyenleri hatta Kürt olmayanları Kürtlerin başına getiren zihniyet, İslam Kongresi düzenlerken de Müslüman camiaları temsil etmeyenleri bir araya toplamış durumda.

Bir de şunu da gözden kaçırmamak lazım. Kongre çağrıcılarından biri kendisine, Hüda Par`ın neden kongreye çağrılmadığı sorulunca şu cevabı vermiş. Çalıştaylarda İslam tartışmaları yürütülürken HÜDAPAR`ın bir dönemin Hizbullahı`nın devamı olduğu yönündeki ciddi kaygılar ve endişeler ortaya çıktı. HÜDAPAR`ın kongre sürecine katılabilmesi için bir dönemin kabuk tutmamış yaralarına yönelik ciddi özeleştiri vermesi, toplumu bu konuda ikna etmesi gerektiğini düşünüyoruz"

Bu çağrıcının söylediği klasik iddiadan başka bir şey değil. Hizbullah ya da Hüda Par`dan ne zaman bahsedilse, Halka özeleştiri versinler ya da halkı ikna etsinler, derler. Neymiş efendim Hizbullah halka karşı suç işlemişmiş.

Peki, PKK şimdiye kadar halka karşı işlediği suçlardan dolayı özeleştiri verdi mi?

Mesela; 2011`de Siirt`te içerisinde 6 KÜRT genç kızın olduğu aracı tarayıp 4 KÜRT genç kızı öldürmeden dolayı halka özeleştiri verildi mi?

Ya da; yine 2011`de Bingöl`de düzenlediği canlı bomba saldırısında Nesibe Belgin`in katledilmesi olayı dolayısıyla özeleştiri verdi mi PKK?

İstanbul Güngören`de düzenlenen bombalı saldırıda Çocuk-kadın demeden 17 kişiyi öldürüp 154 kişiyi ise yaralayan zalimler bunu hesabını halka verdiler mi?

Ocak 2008`de D.Bakır`da Dershane önünde gerçekleştirilen saldırıda ölen ÇOCUKLAR ve KÜRTLER için bir özeleştiri verildiğini duyan var mı?

İstanbul`da Belediye Otobüsü`nün içerisinde yakılan genç kızın hesabını verdi mi bu güne kadar PKK?

Saymaya kalkarsak bunlar gibi binlerce olay var. Peki, PKK ve avaneleri tüm bu zulümlere rağmen muteber de yıllarca PKK`nın saldırılarına uğrayan ve mecburen PKK`ya karşı koyan Hizbullah mı suçlu?

Gelinen aşamada İslam`ı yok edemeyen tüm müstekbirler gibi, İmralı Tekfircisi de, İslam`ı yozlaştırmayı hedef edinmiş durumda. Rabbim onlara fırsat vermesin.

Hür Seda Haber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.