Denetimsizlik çocukları uyuşturucunun kucağına atıyor

Denetimsizlik çocukları uyuşturucunun kucağına atıyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde denetimlerin yetersizliği ve ailelerin ilgisizliği yaşı küçük çocukları sigara ve uyuşturucunun kucağına itiyor.

MERSİN - Tarsus'ta objektiflerimize yansıyan ve yaşları 10 ile 13 arasında değişen çocukların, parkın bir köşesinde yoldan geçenlere aldırmadan rahatça sigara içmeleri akıllara denetimlerin yetersizliğini getirdi.

 

Vatandaşlar, yetkililerin, özellikle Tarsus'ta çocuk yaşta artan sigara kullanımına çözüm bulmasını isterlerken, her biri 10 ila 13 yaşlarında olan bu çocukların, sigarayı nasıl temin ettikleri ve gereken tedbirlerin alınmaması durumunda bu çocukların ileride uyuşturucu bataklığına gireceklerini belirttiler.

 

İlçede marketlerde ve köşe başlarında küçük çocuklara sigara satışının yasak olmasına rağmen yetersiz denetimlerden dolayı çocuklara sigara satıldığını belirttiler.

 

"Abi çek ama gözümüzü kapat"
Park köşesinde sigara içen çocukları çektiğimiz esnada çocuklardan biri, "Abi resmimizi çek, ama gözümüz kapat bizi tanımasınlar" şeklindeki sözleri ise işin vahametini ortaya koyuyor. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.