Denizli'de Siyer Sınavına tahammülsüzlük

Denizli'de Siyer Sınavına tahammülsüzlük

İslami duyarlılığın artmasıyla bazı kesimlerde oluşan tahammülsüzlüğe bir yenisi daha eklendi. Denizli’de Peygamber Efendimizin Kutlu Doğumu nedeniyle düzenlenecek olan Siyer Sınavı için asılan tanıtıcı branda ve afişler, bilinmeyen kişilerce söküldü.

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun her sene düzenlediği Kutlu Doğum siyer sınavı için tüm Türkiye’de ve Avrupa’da çalışmalar devam ederken bazı kesimlerin bu çalışmalara olan tahammülsüzlüğü de artıyor.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen ve her yıl umre ödülüyle beraber sınava katılanlara çeşitli hediyelerin verildiği Kutlu Doğum Siyer Sınavı için çalışmalarını sürdüren Peygamber Sevdalıları Denizli İl Koordinatörlüğü bir tahammülsüzlükle karşılaştı. Çalışmalar kapsamında şehrin belirli yerlerine asılan ve halkın sınava katılımını teşvik eden sınav tanıtım brandaları kimlikleri bilinmeyen kişilerce birkaç kez yerlerinden koparılarak çalındı.

Bu engelleme ve tahammülsüzlüklerin kendilerinin azmini daha fazla artırdığını dile getiren Peygamber Sevdalıları Platformu Denizli İl Koordinatörlerinden Yunus Akbay; “Peygamber Sevdalıları Platformu’nun bu yıl beşincisini düzenleyecek olduğu kutlu doğum siyer sınavı   Türkiye genelinde yapılacak. Bizler de Denizli İl Koordinatörlüğü olarak bu sınavım Denizli’de en iyi şekilde gerçekleştirilmesi adına yaklaşık bir aydır çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Bu çalışmalarımız kapsamında şehrin çeşitli yerlerine halkımızın bu sınavdan haberdar olması adına asmış olduğumuz reklam ve tanıtım brandalarımız vardı. Bugün gördük ki bu brandalarımızın bazıları bulunduğu yerden sökülerek, bazılar da kesilerek alınmış durumdadır. Bizler buradan bu çalışmalarımızın önüne geçmek isteyen kişilere sesleniyoruz. Peygamber’in (sav) sevdasını bu şekilde engelleyemezsiniz. Sizlerin bu çabaları Peygamber (sav) sevdalılarının azmini, gayretini artırmaktan başka bir işe yaramayacaktır.’ Şeklinde konuştu. (Ahmet URAL-İLKHA)Siyer Sınavına 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.