Depremde hayatını kaybedenlerin yakınları İLKHA'ya konuştu

Depremde hayatını kaybedenlerin yakınları İLKHA'ya konuştu

Malatya’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin acılı aileleri ve yakınları, deprem anında yaşadıklarını anlattı.

Malatya’da, Elazığ Sivrice merkezli 6,8 şiddetindeki depremde, 4 kişi hayatını kaybetmiş, 226 kişi de yaralanmıştı.

Malatya’nın Doğanyol ilçesinde Ğazal Havva ve 6 yaşındaki oğlu Yusuf Ali Say, Doğanyol ilçesine bağlı Gökçe Mahallesinde ise Mustafa Kara ile Ayşe Fatma Türkmen, enkaz altında kalarak hayatını kaybetmişti. Fatma Türkmen’in kızı Bedriye ve oğlu Ramazan Türkmen ile Mustafa Kara’nın 3 oğlu enkaz altında kalarak yaralanmıştı.

Hayatını kaybeden Ğazal Havva Say (33) ile oğlu Yusuf Ali Say (6) kılınan cenaze namazlarının ardından Doğanyol ilçe mezarlığında yan yana defnedildi. Mustafa Kara ile Ayşe Türkmen ise kılınan cenaze namazlarının ardından Gökçe mahalle mezarlığına defnedildi.

"Eşim ile oğlum Yusuf Ali enkazın altında kalarak hayatını kaybetti"

Depremde eşini ve oğlunu kaybettiğini gözyaşları içerisinde anlatan Nadir Say, deprem anında evde olmadığını söyledi.

Say, "Başka bir köye gitmiştim.  Deprem oldu, geldim ama yetişemedim. Evim çöktü. Eşim Ğazal Havva ile ve 6 yaşındaki oğlum Yusuf Ali enkazın altında kalarak hayatını kaybetti. Namazdan sonra definlerini yaptık." dedi.

"Annem vefat etti 2 kardeşim de yaralandı"

Depremde annesini kaybeden ve 2 kardeşi yaralanan Ayşe Fatma Türkmen’in kızı ise " Ben Malatya merkezde ikamet ediyorum. Depremde evimiz sallandığında dışarıya çıktık. Annemin evi yıkıldı, annem ile kardeşlerim Bedriye ve Ramazan enkazın altında kaldı. Annem vefat etti, kardeşlerim de yaralandı, hastanede tedavileri devam ediyor." diye konuştu.

"Oğulları kurtarıldı ama babaları vefat etti"

Hayatını kaybeden Mustafa Kara’nın komşusu Cebrail Akın da "Deprem anında evdeydim, bir anda bağrışmalar ve feryatlar başladı, kendimizi dışarı attık. Sonradan Mustafa Kara’nın evinin altında kaldığı söylendi. Geldiğimizde kendisi ve 3 oğlu evin altında kalmıştı. Oğulları kurtarıldı ama babaları vefat etti." dedi.

"Yaralarımızın sarılmasını bekliyoruz"

Damlı Mahallesi'nde ikamet ettiğini ve Gökçe’ye akrabaları olan Ayşe Fatma Türkmen’in taziyesine geldiğini söyleyen Emiş Canpolat ise "Deprem oldu çok şükür kurtulduk. Bizde maddi hasar var ama çok şükür ölü yok. Doğanyol ve Gökçe’de vefat edenler var. Dün geceyi ateş yakarak dışarıda geçirdik. Korkuyla kendimizi zorla dışarı attık. Allah (Celle Celaluhu) bizleri daha büyüğünden korusun. Hamdolsun Allah’tan gelen baş göz üstüne… Yaralarımızın sarılmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.