Depremde zarar gören mahalle sakinleri, mağduriyetleri için yetkililere seslendi

Depremde zarar gören mahalle sakinleri, mağduriyetleri için yetkililere seslendi

Evleri kentsel dönüşüm kapsamına alınamayan Elazığlı depremzede aileler, düzenledikleri basın açıklamasıyla mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Aynı mahalle içerisinde hasar gören bazı evlerin kentsel dönüşüm kapsamında alındığı, ağır hasar gören ve yıktırıldıktan sonra kendi kaderine terk edilen binalarda vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için basın açıklamasını düzenleyen Mustafapaşa Mahalle sakinleri, sorunlarının çözülmesini istiyor.

40 aileyi temsilen basın açıklamasını okuyan Veysel Alka, Elâzığ Valisi ve belediye başkanı olmak üzere yetkili kurum amirlerine çağrıda bulundu.

Alka, “Öncelikle ilimize gelen valimiz Erkaya Yırık Beye hoş geldiniz diyor ve yeni görevinde başarılar diliyoruz. Malumunuzdur ki ilimizde yaşanan deprem sonrası birçok yerde ağır hasaralar meydana gelmiştir. Bunların başında da Mustafapaşa Mahallesi gelmektedir. Mahallemizde 500-600 metre aralıklarla riskli ve risksiz alan tespiti yapılmıştır. Mahallemizin çeşitli noktaları riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınmıştır. Ancak aynı mahalle içerisinde riskli alan dışında kalan ağır hasar almış binalar Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce yıktırıldıktan sonra tabiri caizse kendi kaderine terk edilmiştir.” dedi.

“Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce yıktırılan binamızın yetkililer tarafından kayıtsız kalması bizleri derinden üzmüştür”

Depremin 6’ncı günü yıkım kararı alınan ve yıkılan binalarının yetkililer tarafından unutulduğunu dile getiren Veysel Alka, şunları söyledi:

“Depremin 6’ncı günü acil yıkım kararı ile kendi binalarımıza da ağır hasar raporu verilmiş, çevre ve şehircilik müdürlüğünce yıktırılmıştır. Yıktırıldıktan sonra yetkililerin buna kayıtsız kalması bizleri derinden üzmüştür. Konuyla alakalı mağduriyetimizin gidermek için gerek belediye gerekse çevre ve şehircilik il müdürlüğüne iletmemize rağmen tatmin edici bir cevap alamadık. Herhangi bir çözüm sunulamadı. Sayın Bakanımız Murat Kurum, milletvekilimiz Metin Bulut’un son alan dışındaki bağımsız yıkılan yerlerinde kentsel dönüşüm şartlarından faydalandırılacağı hususundan beyanatlar vermektedir. Kurumlar bize bilgimiz yok cevabı vermektedirler. Kime inanacağımızı şaşırdık. Mağduriyetimiz çok büyüktür. Her birimiz farklı yerlerde fahiş fiyatlarla kira ödemekteyiz.”

“Kanun boşluğundan dolayı binamızı yaptıramıyoruz”

Deprem ve sonrasında yaşanan virüs salgınından dolayı mahallelinin zor durumda kaldığını vurgulayan Veysel Alka, tek temennilerinin evlerine kavuşmaları olduğunu dile getirdi.

Alka, “Yetkililerin bu durma daha fazla kayıtsız kalmamalarını istiyoruz. 40 kişilik apartman sakinleri olarak özel bir müteahhitle anlaşıp, yaptırmaya karar verdik. Yüzde 80 çoğunluğun bu anlaşmayı onaylamasına rağmen, azınlıkta kalan birkaç kişinin onay vermemesinden ötürü dairelerimizi yaptıramıyoruz. Yerimiz kentsel dönüşüme alınmadığı için 3/2 çoğunluk olmamıza rağmen yol kat edemiyoruz. Kanun boşluğundan dolayı binamızı yaptıramıyoruz. Eminiz ki bu şekilde olan yüzlerce yer vardır. Bu durum ilimizin kanayan yarasıdır. İvedilikle riskli alan dışında kalan yerlerinde kentsel dönüşüm şartlarından faydalanması talebimizdir.” dedi.

İLKHA


Depremde zarar gören mahalle sakinleri, mağduriyetleri için yetkililere seslendi

Depremde zarar gören mahalle sakinleri, mağduriyetleri için yetkililere seslendi

Depremde zarar gören mahalle sakinleri, mağduriyetleri için yetkililere seslendi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.