Depremden 26 saat sonra enkaz altından kurtarıldı

İzmir'in Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde, Bayraklı ilçesinde bulunan Demirkent Sitesi'ndeki 11 katlı bir binanın ilk 3 katı çöktü.

İlk 3 katı çöken Yılmaz Erbek Apartmanının yan yatmaması için binaya 3 vinçle destek verilirken, binada arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Çalışmalar kapsamında çöken binada enkazın altında kalan Halim Sarı (62) arama kurtarma ekipleri tarafından yaklaşık 26 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı.

Binanın zemin katındaki markette bulunduğu sırada enkaz altına kalan Sarı ile temas kuran arama kurtarma ekipleri, enkaz altında kurtarılmayı bekleyen Sarı ile diyaloğa geçti.

Sarı’nın bilincinin açık olduğunu belirleyen ekipler, Sarı’ya moral vererek enkaz altından çıkaracaklarını söylediler. Ekiplerin enkaz altında iken moral verdikleri Sarı, uzun uğraşlar sonucunda sıkıştığı yerden yaklaşık 26 sonra kurtarıldı, hastaneye kaldrıldı.

İçişleri Bakanlığı da Sarı'nın enkaz altından kurtarıldığı ana ait olan ve arama kurtarma ekiplerinin enkaz altında iken büyük bir moral verdiği görüntüyü “Halim amca” notuyla sosyal medya hesabı Twitter'da paylaştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.