Depremzede çocuklar: İftarları evimizde açıyorduk, şimdi çadırda iftar yapıyoruz

6 Şubat 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de meydana gelen 7.7 şiddetindeki depremin ardından evlerinden evlerinden ayrı kalan Adıyamanlı depremzede çocuklar, Ramazan'ı nasıl geçirdiklerini anlattı.

Daha önce evlerinde iftar açan çocukla bu Ramazan'ı çadırda geçirmek zorunda kaldıklarını belirterek, kendilerine yardım elini uzatan hayır sahiplerine teşekkür etti.


Oruçlarını tutma gayretinde olduğunu belirten Kerem Taner, "Lise birinci sınıf öğrencisiyim. 6 Şubat'ta Adıyaman'da çok büyük bir deprem oldu. Her yer yıkıldı. Ramazan ayı geldi herkes orucunu tutuyor. Allah razı olsun hayır sahipleri iftar çadırları kurdu. İftar ve sahurlarımızı orada yiyiyoruz. Depremde dükkanımız yıkıldı, evimiz de ağır hasar aldı. Teravih namazlarımı kılıyorum. Bazen gidemediğim de oluyor." ifadelerini kullandı.

Kerem Taner

Kurulan aş evlerinde iftarlarını açtıklarını belirten Ceren Taner, "Şu an Ramazan ayı içerisindeyiz, iftar çadırları kuruldu. Çadırları kuran hayır sahiplerinden Allah razı olsun. Oruçlarımızı tutuyoruz. Önceden evlerimizde iftar açıyorduk. Şu an çadırlarda iftar yapıyoruz. Allah, Umut Kervanı'ndan razı olsun." dedi.

Ceren Taner

Umut Kervanında gönüllü olarak çalışan Resul Elçi ise çocukların oynadıkları oyunlara katılarak onlara moral verme gayretinde olduğunu belirtti.

Gönüllü olarak çalıştığını dile getiren Elçi, "Umut Kervanı olarak vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Halkımızın ihtiyacı olan erzak ve diğer ihtiyaçlarını karşılama gayretinde oluyoruz. Günlük sıcak yemek ve çocukların ihtiyacı olan mama ve bez gibi diğer ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler