Depremzede esnaftan çağrı: Alışverişi bizden yapın

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden etkilenen Adıyaman esnafı hayırseverlere çağrı yaparak kendilerine destek olmalarını istedi.

Deprem nedeniyle Türkiye'nin dört bir yanından gelen gıda ve diğer yardımların bir kısmının depremzede esnaftan alınması çağrısında bulunan Adıyaman esnafı hayırseverlere duyarlıklarından dolayı teşekkür etti.


Adıyaman Bahçelievler Mahallesi'nde kurulan Kayseri Çarsısında hayata tutunmaya çalışan esnaf depremin acısını unutturmak için kendilerine el uzatan herkese teşekkür etti.

"Çağrımız hayır sahiplerinin depremzede esnaftan alıp dağıtmasıdır"

Mehmet Demirpolat

Depremzede esnaflardan Mehmet Demirpolat, "Cenab-ı Allah bir daha bu tür felaketleri milletimize göstermesin. Türkiye'nin 11 ilinde olan bu deprem milleti perişan etti. Benim 25 senelik iş yerim yıkıldı. Evim şu an orta hasarlı olduğu için evime de giremiyorum. Komşu illerimizden ciddi bir yardım geldi Allah hepsinden razı olsun. Deprem sürecinde Adıyaman'a ciddi anlamda gıda yardımı yapıldı. Bundan sonra yapılacak yardımlar yerel esnaftan alınmalı ve öyle dağıtılmalıdır. Dışarıdan gelen yardımlar burada dağıtıldığı için esnaf hiçbir iş yapamıyor. Çağrımız hayır sahiplerinin depremzede esnaftan alıp dağıtmasıdır. Kurulan konteyner çarşıların dışında sağlam iş yerlerinin fiyatları arttığından küçük esnaf oraları kiralayamıyor. Üç harfli mağazalar oraları kiraladığından yine meydan onlara kalıyor. Bu şekilde olan esnafta gidecek." dedi.

"İnsanların burada kalma sebepleri olur"

Cengiz Deniz

İnsanları göç etmesinin önüne geçebilmek için esnafta bir canlılık yaşanması gerektiğini dile getiren Cengiz Deniz, "İşlerimizden ziyade depremde sağ olarak kurtulmuş olmaya şükrediyoruz. Dışarıdan bizlere çok yardım geliyor Allah hepsinden razı olsun. İstiyorum ki bu gelen yardımların bir kısmı da Adıyaman esnafından alınmasıdır. Buradaki esnafta biraz canlanır, göç olmaz. İnsanların burada kalma sebepleri olur. Bize bir konteyner vermişler sabahtan beri oturuyoruz. Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

"Veresiye defterleri ödense esnaf kalkınır"

Mahmut Öteleş

Zimem geleneği tarzında hayırların yapılması gerektiğini dil getiren esnaflardan Mahmut Öteleş, "Kayseri Valisi depremzedeleri ziyaret edip bir ay içerisinde bu konteyner çarşının yapımını tamamlattı. İş yerleri yıkılan mağdur olan esnafı buraya yerleştirdiler. Bazı hayırseverler deprem bölgesinde para dağıtımı gerçekleştiriyor. Allah onların hayırlarını kabul etsin. Fakat deprem nedeniyle ölen birçok borçlu ve iş yeri yıkılan esnafımız var. O hayırların bir kısmını depremde hayatını kaybeden insanların borçları esnafa ödense bu şekilde iş yeri yıkılmış olan esnafta ayakta kalabilir. Bazı ailelerde birden fazla kişi vefat ettiği için onlardan borç istememek vicdanen bizi rahatsız ediyor. Bundan dolayı onlardan para da alamıyoruz. Gıda herkese yeteri kadar geldi." şeklinde konuştu.

"Rabbim bize yaşattığı bu depremi başka kimseye yaşatmasın"

Mehmet Bakır

0 yılı aşkındır esnaflık yapan depremzedelerden Mehmet Bakır, "Rabbim bize yaşattığı bu depremi başka kimseye yaşatmasın. Kaybettiklerimiz oldu. Benim ailemden 7 kişi vefat etti. Rabbim hayırseverlerin hepsinden razı olsun. Bize yeteri kadar yardım gönderdiler. Aç gözlü insana ne yapsanız da hep 'açız açız' diyorlar. Vefat eden esnaflarımız ve vatandaşlarımız vardır. Onların geride bıraktığı borçları vardır. Hayırseverlerimiz bu noktada biraz bu borçların ödenmesine yardımcı olsa çok iyi olur." dedi.

Bahattin Yalçın

Köy ürünleri satışı yapan esnaflardan Bahattin Yalçın, "Deprem nedeniyle bölgemiz çok yardım geldi. Şu an bizim açık esnafımız hiçbir satış yapamıyor. Ama hayır sahipleri deprem bölgesindeki esnaftan alışverişi yapıp o şekilde dağıtım yapsa bize de ciddi bir katkıları olur ve esnafın sevinmesine vesile olurlar. Dağıtılan nakdi yardım vefat eden insanların esnafa olan borcunun kapatılması için de kullanılsa bu durumda esnafta biraz da rahatlayacaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.